1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO I Linnapea tervitab tublisid koolilõpetajaid videoga
VIDEO I Linnapea tervitab tublisid koolilõpetajaid videoga

VIDEO I Linnapea tervitab tublisid koolilõpetajaid videoga

Kuna sel aastal jääb traditsiooniline lõpetajate vastuvõtt Tartu Ülikooli ajaloomuuseumi valges saalis ära, tervitab linnapea Urmas Klaas tublisid koolilõpetajaid videoga.

Tartu linnal ja maakonnal on traditsioon tunnustada üldhariduskoolide hõbe- ja kuldmedaliga lõpetajaid ning kutseõppeasutuse kiitusega lõpetajaid linnapea vastuvõtuga. Koroonaviiruse puhangu tõttu pole sel aastal võimalik traditsioonilist vastuvõttu korraldada, mistõttu saadab linnapea Urmas Klaas medali ja kiitusega lõpetajatele videotervituse, linnapea tänukirjad antakse üle lõpuaktusel.

Tartu linnas lõpetab tänavu gümnaasiumi kuldmedaliga 59 ja hõbemedaliga 47 õpilast. Kiitusega lõpetab 64 kutseharidust omandanud noort. Enim on medaliste Hugo Treffneri gümnaasiumis (kuldmedaleid 31, hõbemedaleid 22), Miina Härma gümnaasiumi lõpetab kuld- ja hõbemedaliga 16 noort, Jaan Poska gümnaasiumi 9, Tamme gümnaasiumi 7, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi 7, Annelinna gümnaasiumi 5, Täiskasvanute gümnaasiumi 5, Waldorfgümnaasiumi 3 ning Herbert Masingu kooli kuldmedaliga 1.

Tartu linn premeerib tublisid õppureid tänukirja ja rahalise preemiaga. Kuldmedali eest makstakse 200 ning hõbemedali ja kiitusega lõpetamise eest 150 eurot.
Kokku maksab linn tänavu parimatele koolilõpetajatele preemiaks pea 30 000 eurot.

Gümnaasiumite lõpuaktused toimuvad koolides alates 19. juunist.

Head Uudised GoodNews