1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO I Mihhail Kõlvart: oleks õiglane, kui ülejäänud erakonnad moodustaksid koalitsiooni
VIDEO I Mihhail Kõlvart: oleks õiglane, kui ülejäänud erakonnad moodustaksid koalitsiooni

VIDEO I Mihhail Kõlvart: oleks õiglane, kui ülejäänud erakonnad moodustaksid koalitsiooni

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ütles, et kuna kõik teised erakonnad andsid enne valimisi signaali, et nad näevad peamise probleemina Tallinnas Keskerakonda ja nende eesmärk on Keskerakonnast lahti saada, siis oleks õige ja õiglane, kui kõik need erakonnad paneksid ise kokku koalitsiooni, vahendas Pealinn.

“See ei tähenda, et me loobume vastutusest,” lausus Kõlvart. “Me saame aru, et meil on väga suur toetus, aga loosungid ja retoorika peavad ka poliitikas tegudega kokku klappima. Kui eesmärk oli muutusi läbi viia, siis seda võimalust tuleb neile erakondadele anda. “

Kõlvarti sõnul ei ole koalitsiooni moodustamine Keskerakonna jaoks turg. “Mei ei hakka kauplema,” lausus ta. “Loomulikult, kui meie konkurendid ei saa koalitsiooni loomisega hakkama, siis me ei loobu läbirääkimistest. Aga esimesel ringil peab see võimalus (koalitsiooni moodustamine – toim.) olema nendel erakondadel, kes koos võitsid valimised.”

Kõlvarti sõnul on Keskerakond aritmeetiliselt valimised võitnud, aga erakonnal olid suuremad eesmärgid. “Võrreldes eesmärkidega ei saa me öelda, et võitsime valimised. See muidugi ei tähenda, et nüüd me ei kavatse protsessides osaleda. Loomulikult me läheme edasi ja näeme, et inimesed meid toetavad,” lausus ta.

“Sõltumata sellest, kas tuleb Tallinnas uus suur koalitsioon või mingi teine valem, näen ma, et meil on tugev meeskond, kes oskab nii võita kui ka kaotada ja peale seda jälle võita. Sellised meeskonnad suudavad saavutada ka palju rohkem, isegi palju rohkem kui võit Tallinnas. Aga täna tuleb arvestada selle tulemusega, mis meil on ja edasi minna.”

Head Uudised GoodNews