1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO I Nõmme avas 94. linnaõiguste saamise aastapäeval infotahvli
VIDEO I Nõmme avas 94. linnaõiguste saamise aastapäeval infotahvli

VIDEO I Nõmme avas 94. linnaõiguste saamise aastapäeval infotahvli

„Nõmme ajaloost rääkides peame vaatama Nikolai von Glehni poole, kelle sünnist järgmine aasta täitub 180 aastat. Tema tugev visioon tulevasest linnast pani paljud asjad õiges suunas liikuma,“ sõnas Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. „Taaselustasime koostöös Nõmme Rotary klubi ja päästekomandoga muusikapala mängimise traditsiooni, mis sai alguse juba 1913. aastal. Täna avasime pidulikult infotahvli, mis selgitab miks muusikapala igal pühapäeval mängitakse ja kust selline traditsioon pärineb.“

Nõmme linnaõiguste 94. aastapäeva tähistamiseks kogunesid täna keskpäeval Nõmme linnaosavalitsuse töötajad ja Nõmme linnaosa elanikud päästekomando peatrepi ette, et kuulata üheskoos uue hoone tornist kõlavat muusikapala „Ärgake, nii vahid hüüdvad“, mis esitatakse pidupäeva puhul täispikkuses.

Tegemist on Nõmme linna rajaja Nikolai von Glehni lemmikpalaga, Glehn ostis kohalikele vabatahtlikele tuletõrjujatele puhkpillid sooviga, et suuremate pühade ajal tornist tema lemmiklugu mängitaks.

Piduliku päeva ja infotahvli avamise puhul pidasid Nõmme päästekomando ees kõned: linnaosavanem Grete Šillis, ajaloolane Leho Lõhmus ja Nõmme Rotary klubi esindajad Ike Volkov ja Tõnu Pilvik.

Päästekomando ette paigaldatud infotahvlil on eesti- ja ingliskeelne selgitus.

Nõmme kultuurikeskuses toimub kell 15.00 ja 18.00 aastapäevale pühendatud kaks tasuta kontserti, millele saab registreeruda telefonil 645 7333.

Head Uudised GoodNews