1. Avaleht
  2. Märka Last
  3. VIDEO I Riigikogu komisjonid rääkisid lastest, kel pole väljavaateid toeta hakkama saada
VIDEO I Riigikogu komisjonid rääkisid lastest, kel pole väljavaateid toeta hakkama saada

VIDEO I Riigikogu komisjonid rääkisid lastest, kel pole väljavaateid toeta hakkama saada

Riigikogu sotsiaalkomisjon ja rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjon käsitlesid tänase lastekaitsepäeva puhul ühisel avalikul istungil laste vaesuse teemat ja uurisid viise, kuidas võrdsustada laste võimalusi elus hakkamasaamiseks.

Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka sõnas, et tänase istungi pealkiri „Laste vaesus – jalg taha juba stardis“ viitab otseselt, et Eestis on laste vaesus ka 21. sajandil jätkuvalt suur probleem. „Meie keskel elavad lapsed, kel pole kahjuks ühel või teisel põhjusel suuri väljavaateid oma elus teiste toeta hakkama saada, kuna neil on juba stardis teistest kehvemad võimalused. Nad ei saa iga päev korralikult kõhtugi täis, rääkimata siis haridusest ja oskustest. Uurisime täna, milliseid lastetoetusi Eestis makstakse ja milliseid oleks veel võimalik ja vajalik maksta ning kuidas luua tingimused, et ükski laps ei peaks elama läbitilkuva katusega kodus ning jääma ilma oma lapsepõlvest ja tulevikust,“ rääkis Kotka.

Rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjoni esimees Peeter Ernits ütles, et laste vaesus on väga tõsine probleem, kuid sama tõsine probleem on ka see, et Eestis sünnib liiga vähe lapsi. „Kui pole eesti lapsi, siis pole mõtet ka Eesti riigist rääkida. Sellisel taustal on valus tunnistada, et ka paljud neist juba olemasolevatest vähestest lastest peavad puudust tundma,“ märkis Ernits.

Istungile kutsuti sotsiaalministeeriumi, statistikaameti, Tartu Ülikooli, õiguskantsleri kantselei ja Pere Sihtkapitali esindajad.

Head Uudised GoodNews