1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. VIDEO I Sotsiaalkomisjon arutas pikaajalise hoolduse tulevikku
VIDEO I Sotsiaalkomisjon arutas pikaajalise hoolduse tulevikku

VIDEO I Sotsiaalkomisjon arutas pikaajalise hoolduse tulevikku

Riigikogu sotsiaalkomisjon sai tänasel avalikul istungil ülevaate pikaajalise hoolduse tuleviku kohta tehtud uuringust ning valdkonda puudutavatest lähiajal kavandatavatest sammudest.

Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka märkis, et keskmise eluea tõusu ja elanikkonna vananemisega kerkib järjest teravamalt esile praegugi paljudele tõsiseid probleeme valmistav abivajajate hooldamise teema. „Inimesed ootavad juba ammu lahendusi pikaajalisele hooldamise rahastamisele. Seni pole selles küsimuses poliitilist kokkulepet saavutatud, kuid Arenguseire Keskuse hiljuti valminud analüüs näitab, et tänane olukord enam niiviisi jätkuda ei saa,“ sõnas Kotka.

Ta lisas, et Eestis on ligi 200 000 inimest, kes kasutavad oma igapäevastes toimetustes kõrvalabi. „Kõik ei ole muidugi eakad, hoolduse teema puudutab ka meie erivajadustega inimesi. Fakt on aga see, et senise korra kõrval tuleb meil kiiresti muudatustele ja uuendustele mõelda ning tänasel istungil arutamegi uuringus tõusetuvate küsimuste ja võimalike lahenduste üle,“ rääkis Kotka.

Istungile kutsuti sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ning Sotsiaalministeeriumi, Arenguseire Keskuse, Eesti Haigekassa, Haap Consultingu, Mõttekoja Praxis, Eesti Sotsiaalasutuste Juhtide Nõukoja, Sotsiaalkindlustusameti, Eesti Õdede Liidu, Eesti Hooldajate Liidu, Eesti Linnade ja Valdade Liidu, Eesti Puuetega Inimeste Koja ning Hoolekandeteenuste esindajad.

Arenguseire Keskuse uuring “Pikaajalise hoolduse tulevik. Arengusuundumused aastaks 2035“ on leitav siit.

Head Uudised GoodNews