1. Avaleht
  2. Loodus
  3. VIDEO I Tallinna botaanikaaias algab laupäeval suvehooaeg
VIDEO I Tallinna botaanikaaias algab laupäeval suvehooaeg

VIDEO I Tallinna botaanikaaias algab laupäeval suvehooaeg

Tallinna botaanikaaed avab 1. mail suvehooaja giididega ekskursioonidega.

Botaanikaaed saab tänavu 60-aastaseks. Botaanikaaia direktori Urve Sinijärve sõnul on juubeli puhul tänavune hooaeg eriline.

“Maist kehastub botaanikaaed taimeriigi suursaatkonnaks. Juubeliaastal pakume Eestis resideeruvatele saatkondadele võimaluse tutvustada botaanikaaias oma riiki ning selle loodust ja kultuuri. Omalt poolt märgime territooriumil ära selle maa taimi, korraldame temaatilisi ringkäike ja muid üritusi. Tegutseme vastavalt praeguse olukorra võimalustele ja tegevuskava on seetõttu paindlik. Kõige täpsemat infot toimuva kohta leiab meie kodulehelt ja sotsiaalmeediast,” ütles ta.

Suvehooaega mõjutavad ka mitmed ehitustööd, mis muudavad botaanikaaia ilmet ja pakuvad valmides külastajatele paremaid elamusi. Piirangute leevenedes avatakse uuenenud palmimaja. Samuti saab uue ilme botaanikaaia mägiaed ehk alpinaarium, mida taimestatakse kevadel ja suvel. Sügisel valmib ka uus majandushoone.

1. mai ekskursioone viivad läbi Urmas Laansoo, Maria Strukova, Krista Kaur ja Marit Kasemets. Vastavalt üleriigilistele piirangutele saab ekskursioonil osaleda üheksa inimest. Ekskursioonidele saab eelregisteerida 30. aprillini.

Head Uudised GoodNews