1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO! Kristiine noortekeskus alustas põnevate rattatuuridega
VIDEO! Kristiine noortekeskus alustas põnevate rattatuuridega

VIDEO! Kristiine noortekeskus alustas põnevate rattatuuridega

Eriolukorra lõpetamisega ja piirangute järk-järgulise lõdvestamisega väljus ka Kristiine noortekeskus virtuaalrežiimist. Noortekeskuses toimub nüüd mitmeid uusi tegevusi ja need on planeeritud vabas õhus, üheks uueks ning huvitavaks ettevõtmiseks on iganädalane rattamatk.

Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe sõnul korraldatakse noortekeskuse üritused hetkel vabas õhus välistes tingimustes ja peetakse kinni kohustuslikust kahemeetrilisest distantsist. „Jalgrattamatkad on suurepärane võimalus noortele ennast liigutada, teha sporti, propageerida tervislikke eluviise ja seejuures tutvuda erinevate looduskaunite ning ajalooliste kohtadega Tallinna ümbruses. Kristiines kogub rataste kasutamine üha rohkem populaarsust ja näiteks eelmise aasta septembris paigaldati Kristiine Keskuse ümber üle 200 uue jalgratta parkimishoidiku,“ selgitas Riibe.

Esimene Kristiine noortekeskuse rattamatk toimus 22. mail ja oli populaarne. Sihtkohaks valiti kaunis Paljassaare poolsaare looduskaitseala Põhja-Tallinnas, kus asuvad ka mõned ajaloolised objektid.

Kristiine noortekeskuse noorsootöötaja Erko Sõrmus kutsus kõiki rattahuvilisi ennast ka eelnevalt registreeruma: „Registreerimiseks kirjuta meile Facebooki chatis, Instagrammis või saada e-kiri. Nõuded jalgratta ja turvavarustusele leiad meie videost.“

VAATA VIDEOT!

„Iga nädala teisipäeval kell 15.00 kohtume Kristiine noortekeskuses, kust siirdume üheskoos jalgratastega avastama uusi põnevaid kohti nii Tallinnas kui ka pealinna lähiümbruses. Seekord sõidame Kloogarannale,“ lisas Erko Sõrmus.

Kristiine noortekeskuse rattamatka marsruudil saab käia ka iseseisvalt. Selleks on trass kantud kaardile ja need, kes ei saanud liituda, võivad nüüd matka ise järele teha. Seda võib teha nii jalgrattaga kui ka jalgsi. Kaardil on märgitud kogu teekond koos erinevate kõrvalepõigetega. Klikkides lisatud punktidele kaardil näed nende asukohtade fotosid (meie tehtud) ja ka meiepoolseid selgitavaid kommentaare.

26. mail 2020 on juba järgmine matk, kogunemine toimub teisipäeval kell 15.00 Kristiine noortekeskuse juures Sõpruse 4a. Registreeru ja tule võta osa!

Kaardi leiad SIIT!

NB! Jalgrattatuuril osalemise tingimused:

  • Osaleda võivad 10-26 aastased noored
  • 10-16 aastastele noorte puhul on kohustuslik jalgratturi juhilubade olemasolu
  • Osalemiseks peab sul olema tehniliselt korras ja liikluseeskirjadele vastav jalgratas (vaata videost)
  • Kõigile osalejatele on kohustuslik kanda kiivrit (kaasa arvatud üle 16 aastastele)
  • Kõik osalejad peavad kaasa võtma enda tarbeks vähemalt 0,5 liitrit vett
  • Riietu vastavalt ilmale.
Head Uudised GoodNews