1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Kunst valitseb
  4. VIDEO! KUNST VALITSEB! Eestis saab näha aukartust äratavat unikaalset näitust
VIDEO! KUNST VALITSEB! Eestis saab näha aukartust äratavat unikaalset näitust

VIDEO! KUNST VALITSEB! Eestis saab näha aukartust äratavat unikaalset näitust

VIDEO! KUNST VALITSEB! Eestis saab näha aukartust äratavat unikaalset näitustTallinna raekojas on avatud unikaalne näitus, mille raames on esmakordselt Eestimaa pinnale toodud kokku ligi 100 teost erinevatest erakollektsioonidest üle maailma. Tegemist on Euroopa olulisemate vanade meistrite Bruegeli, Rubensi, Cranachi, Düreri ja paljude teiste originaalmaalidega 15.-17. sajandist.

Näitus „Kunst valitseb“ viitab loomingu olulisele rollile ühiskonnas. Euroopa vanade meistrite kunst kandis endas headuse ja õigluse printsiipe ning oli võimsaks meediumiks tollase valitseva moraali ja eetika edasiandmisel.

Tallinna raekoda, ajalooline linna võimu ja vaimu sümbol, on tähendusrikas paik selle väärika kunsti kaudu antava sõnumi edasikandmisel – andes rohkem valitsemisruumi kunstile, mis kannab endas paremaks inimeseks olemise ideaale, tasakaalustame ühiskonda.

Näituse peakorraldaja on Eestis tegutsev ettevõte Art-Life Projekt OÜ, kelle eesmärgiks on ellu viia kõrgetasemelisi rahvusvahelisi kunstiprojekte „Maailm läbi kunsti” egiidi all, kaasates tegevusse parima kunstikogemusega spetsialiste meilt ja mujalt.

93 teosega mahukas väljapanek hõlmab tervet raekoda. Selle tarbeks on hoonesse loodud spetsiaalsete valguslahendustega siseinstallatsioon.

Rohkem informatsiooni leiab SIIT!

Kas teadsid, et antud ekspositsiooni valmistati üle poole aasta ette?

TUTVU VÄÄRT ÜLEVAATLIKU VIDEOGA!

VIDEO! KUNST VALITSEB! Eestis saab näha aukartust äratavat unikaalset näitust 2

Head Uudised GoodNews