1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Kunst valitseb
  4. VIDEO! Sisekujundaja Julien Boaretto paneb raekoja näitusel oma disainiga kunsti elama
VIDEO! Sisekujundaja Julien Boaretto paneb raekoja näitusel oma disainiga kunsti elama

VIDEO! Sisekujundaja Julien Boaretto paneb raekoja näitusel oma disainiga kunsti elama

VIDEO! Sisekujundaja Julien Boaretto paneb raekoja näitusel oma disainiga kunsti elama3Paljud kunstihuvilised ilmselt juba teavad, ent ehk ka mitte, ühest võimsast, Euroopa mastaabis kultuuriprojektist Tallinnas, milleks on “Kunst valitseb”. Tegu on välisosalusega ettevõtte Art-Life projekti poolt korraldatud Euroopa vanade meistrite teoste näitusega Tallinna raekojas. Eestisse on toodud nimekaimad Lääne- Euroopa kunstnikud 15. – 17. sajandist nagu Peter Paul Rubens, Lucas Cranach, Albrecht Dürer, Peter and Jan Brueghel, Paulus Bor, Frans Snyders, David Teniers jpt.

VIDEO! Sisekujundaja Julien Boaretto paneb raekoja näitusel oma disainiga kunsti elamaArt-Life eesmärgiks on viia ellu erinevaid rahvusvahelisi kunstiprojekte egiidi all – “maailm läbi kunsti”, püüdes leida paremaid ja selgemaid kokkupuutepunkte kõrgkunsti ja ühiskonna vahel.

Art-Life tegutseb Tallinnas juba 2011. aastast, kaasates parima kogemusega kunstispetsialiste ja -investoreid nii siit kui ka mujalt. Üheks selliseks on Pariisis töötav prantsuse sisekujundaja Julien Boaretto, kes on kavandanud Tallinna raekotta üles pandud näituse kujunduse. Mahukas ekspositsioon haarab terve raekoja, mille tarbeks on ehitatud erilahendustega siseinstallatsioon.

VIDEO! Sisekujundaja Julien Boaretto paneb raekoja näitusel oma disainiga kunsti elama2Julien Boaretto ütleb, et on läbi oma perekonna olnud alati kunstiga seotud. Tema isa oli kuldaja, ema ja kasuisa aga antiikkunsti galeristid, kes on spetsialiseerunud Itaalia varase perioodi kunstile. Julieni vanaisa oli tuntud sürrealistliku liikumise kunstnik Salvador Dali.

“Kui ma karjääriga algust tegin, oli mul võimalus õppida prantsuse klassikalisi stiile, seega võin oma töödes ulatuda 17. sajandist kaasaegse moodsa sisekujunduseni. Võib öelda, et olen huvitatud iga ajastu sisekujundusest ja disainist,” räägib Julien. Sisekujundaja kinnitab, et kui teda kutsuti tööle selle väga olulise Tallinna raekojas aset leidva näituse juurde, oli ta elevil võimalusest külastada Eestit ja tutvuda siinse erilise arhitektuuri ning inimestega, kellega koostööd teha.

VIDEO! Sisekujundaja Julien Boaretto paneb raekoja näitusel oma disainiga kunsti elama4Näituse kujundusega on Julien loonud maalidele kunsti võimendava sobiliku fooni. “Tähtis on, et miski ei kriibiks silma ja et oleks võimalik keskenduda vaid olulisele,” seletab ta lahti oma tööpõhimõtted. “Selleks, et integreerida maalid Tallinna raekotta, peame mõtlema, kuidas neid seintele riputada ning õigesti valgustada.” Kujundaja lisab, et tema kontseptsioon peab toetama just seda, mida näitusega rõhutada tahetakse. Peamine väljakutse on teha piisavalt aga mitte liiga palju.

Näituse külastajale soovitab Julien läbi oma kunsti kogemuse, et mida rohkem õppida tundma kunsti ajalugu, seda rohkem on võimalik mõista, miks mingi teos on maalitud just nii ja mitte teisiti. Teadmine aitab tunnetada kunstis olevat geniaalsuse sädet.

VAATA VIDEOT!

[iframe src=”https://player.vimeo.com/video/123108813″ width=”650″ height=”350″]

Head Uudised GoodNews