1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. VIDEOD I 6-aastane tüdruk oli edukas Saaremaa noorte kitarrivõistlusel
VIDEOD I 6-aastane tüdruk oli edukas Saaremaa noorte kitarrivõistlusel

VIDEOD I 6-aastane tüdruk oli edukas Saaremaa noorte kitarrivõistlusel

Otto Puki nimelise kitarrivõistluse võitjateks osutusid 13-aastane Marta Link ja 6-aastane Grethe Uustalu, keda premeeritakse muusikapoe 300-euroste kinkekaartidega.

Võistlusel enim hääli kogunud Marta Link on õpilane Kahtla lasteaed-põhikoolis ja õpib ka Orissaare muusikakoolis. Neiu tahaks minna muusikat edasi õppima ja usub, et oleks väga tore kunagi bändis mängida. Konkursi võidupreemia eest soovib Marta osta elektrikitarri.

Teiseks enim hääli kogunud nooreks muusikuks oli konkursi kõige noorem võistleja, 6-aastane Grethe Uustalu, kes käib Muhu lasteaias. Noor muusik soovib, et oskaks mängida hästi kitarri ja klaverit ning tahaks ka laulda. Konkursi võidu puhul soovib ka Grethe osta suurema kitarri.

Marta kogus 254 häält ja Grethe 168 häält. Häältesaagiga ei jäänud maha ka ülejäänud kaks finalisti: Jessica Seeger sai 143 ja 13-aastane Kristin Zenkevic 117 häält.

Võistluse korraldanud elektroonikaettevõtte Incapi presidendi Otto Puki sõnul on äärmiselt vahva, et neli finalisti julgesid end proovile panna ja said esitatud paladele selle eest palju positiivset vastukaja. “Suur aitäh kõigile osalejatele ja kaasaelajatele! Arvan, et pika kodus oldud perioodi järel on äärmiselt tore näidata oma oskusi ka laiemale publikule. Meil omalt poolt on hea meel toetada andekate noorte arengut nii suurema kõlapinna saavutamisel kui ka uute pillide soetamisel,” rääkis Pukk.

“Loodetavasti jäid võistluse noored tublid muusikud silma ka meie kohalikele, kes juba praegu suveüritusi korraldavad ja andekaid esinejaid otsivad,” avaldas Pukk lootust.

Kinkekaardid antakse üle reedel Incapi perepäeval.

Head Uudised GoodNews