1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Viimsi Keskuse Selverit hakkab ilmestama Tauno Kangro skulptuur
Viimsi Keskuse Selverit hakkab ilmestama Tauno Kangro skulptuur

Viimsi Keskuse Selverit hakkab ilmestama Tauno Kangro skulptuur

IMG_7411Lisaks 22-meetrise ümbermõõduga rändrahnule hakkab augusti keskel avatava Viimsi Keskuse Selveri müügisaali ilmestama skulptor Tauno Kangro pronksi valatud poehaldjas Juss.

Selveri juhi Kristi Lombi sõnul on  jaeketil juba kauaaegseks traditsiooniks, et  kaupluse avamise puhul kingitakse selle töötajaskonnale pronksist kujuke nimega Juss, mis jääb sümboolselt hea haldjana kaupluse eest hoolitsema ja kaupmeestele hüva nõu andma. „ Juss on meile samatähtis kui laevavaim kotermann reederitele ja meremeestele, ta annab head nõu ja hoiatab ohtude eest,“ rääkis Lomp. „Selverites jälgib ta, et me tegutseksime vastavalt headele kaubandustavadele ja kui midagi on kaupluses tegemata ununenud, siis tuleb Juss öösiti müügisaali käima ja poetab sinna, kus midagi laita on, märgi maha – näiteks kinga riiulite vahele või värvilise salli kassaliinile.“

Viimsi Keskuse Selveri tarbeks valab skulptor Tauno Kangro seekord pronksist täismõõtudes Jussi ehk siis täiskasvanud mehe vöökõrguse poevaimu, mis hakkab ehtima müügisaalis oleva 22-meetrise ümbermõõduga rändrahnu tippu. Skulptori sõnul on ta poeketiga koostööd teinud juba 15 aastat ja Jusse on nagu Selveri poodegi – palju. „Nagu vanarahvas ütles  – head asja ei saa kunagi küll,“ märkis Kangro. „Selveri kivi, mille peale Juss asetatakse, on väga võimas ja inspireeriv ning seda mitte ainult kunstnikule. Seda peab nägema!“ Ta lisas, et Juss saab olema just selline kui kivi ette määras – muhe, positiivne ja ürgne.

Viimsi Keskus, mille ankurüürnikeks on Selveri hüpermarket, My Fitness spordiklubi ning Kuulsaal koos lastele mõeldud siseseiklusmaa MUUUViga, avatakse külastajatele juba augusti keskel. Selverist saab sealne suurim ja parima valikuga toidupood, mille rikkalikust sortimendist ei puudu Selveri Köögi hõrgutised, värsked kulinaariatooted ning gurmeeosakond, erilist rõhku pannakse rannarahvale kohaselt aga kalavalikule. Tööd saab avatavas Selveris 71 inimest.

Head Uudised GoodNews