1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Viis õpetajat saavad riikliku haridusstipendiumi
Viis õpetajat saavad riikliku haridusstipendiumi

Viis õpetajat saavad riikliku haridusstipendiumi

Haridus- ja Teadusministeerium otsustas anda viiele õpetajale riikliku haridusstipendiumi, et õpetajad saaksid võtta igapäevatööst vaba semestri enesetäiendamiseks ning haridusvaldkonna arendamiseks. Riikliku haridusstipendiumi saavad tänavu õpetajad Silja Enok, Deniss Jeršov, Eerik Säre, Ott Maidre ja Tiiu Leibur.

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna sõnul valiti selleaastased stipendiaadid välja 23 kandidaadi hulgast. “Stipendiumi saamiseks esitatud taotlused näitavad Eesti õpetajate ja tugispetsialistide pühendumist ja soovi edendada Eesti haridusvaldkonda,” ütles minister. “Rõõmustan väga, et saame välja anda kõik viis stipendiumi ning soovin stipendiaatidele põnevat enesearengu- ja uurimisteekonda!”

Riiklikke haridusstipendiume jagati sel aastal kokku 49 875 euro eest. 2022. aasta stipendiaadid keskenduvad oma vabal semestril stipendiumi toel õppematerjalide loomisele, metoodika arendamisele ja digilahendustega seotud teemadele, toetades sellega nii õppijaid kui ka oma kolleege.

Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi füüsikaõpetaja Eerik Säre saab 11 000 euro suuruse stipendiumi, et luua gümnaasiumi füüsika videotunde ja digikursuseid.

Sama suure stipendiumi saab ka Pärnu Koidula Gümnaasiumi informaatikaõpetaja Tiiu Leibur õpetaja professionaalsuse enesehindamist ja kutse taotlemise protsessi toetava õpianalüütilise rakenduse loomiseks.

Hugo Treffneri Gümnaasiumi bioloogiaõpetaja Ott Maidre saab 10 305 eurot gümnaasiumi praktilise valikkursuse „Mikroskoopia gümnaasiumile“ digitaalse õppematerjali loomiseks.

Deniss Jeršov Tartu Kunstikoolist saab 9000 eurot visualiseerimise metoodika rakendamist toetava õpiobjekti loomiseks.

Mitme aine õpetaja Silja Enok Vändra Gümnaasiumist saab stipendiumi suurusega 8570 eurot esimese ja teise kooliastme majandusõpetuse õppematerjali ning metoodilise kursuse loomiseks ja läbiviimiseks õpetajatele ning koolijuhtidele.

Riiklikule haridusstipendiumile saavad igal aastal kandideerida üldhariduskoolide, kutsekoolide ja lasteaedade õpetajad ning tugispetsialistid, kel on erialane kvalifikatsioon ja kes on töötanud oma ametikohal vähemalt viis aastat. Igal aastal antakse välja kuni viis stipendiumit, ühe stipendiumi suurus on kuni 11 000 eurot.

Stipendiumi määramisel võetakse aluseks eelkõige haridusvaldkonna prioriteedid, varasem töökäik ja valmisolek end arendada ning stipendiumi toel loodava rakendatavus haridussüsteemis laiemalt. Haridusvaldkonna prioriteetsed teemad olid sel korral digipedagoogika rakendamine, õpikäsituse ja selle muutumise toetamine ning kaasava hariduse elluviimine.

Esimesed riiklikud haridusstipendiumid anti välja 2018. aastal. Stipendiumite taotlemise konkurss kuulutatakse taas välja hiljemalt käesoleva aasta oktoobris. Aastatel 2018–2020 riikliku haridusstipendiumi saanud õpetajate ja tugispetsialistidega saab lähemalt tutvuda Haridus- ja Teadusministeeriumi veebilehel.

Head Uudised GoodNews