1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Viiuldaja Hans Christian Aavik pälvis PLMF “Noor Muusik 2024” aastapreemia
Viiuldaja Hans Christian Aavik pälvis PLMF “Noor Muusik 2024” aastapreemia

Viiuldaja Hans Christian Aavik pälvis PLMF “Noor Muusik 2024” aastapreemia

30. augustil kell 19 Mustpeade Majas toimunud XX Tallinna Kammermuusika Festivali lõppkontserdil “Tuleviku tähed” pälvis traditsioonilise “Noor Muusik” aastapreemia viiuldaja Hans Christian Aavik. Juba 19. korda andis perekond Kelam üle tunnustuse, mis on pühendatud Marje ja Kuldar Singi mälestusele.

“Eesti saab taaskord tunda siirast rõõmu tänaseks juba mitmete saavutustega silma paistnud noore muusikatalendi üle,” ütleb PLMF looja Pille Lill. “Väikeses riigis on iga anne hindamatu väärtusega ning vajab toetust kogu muusikutee jooksul.”

Foto: PLMF

Hans Christian Aavik on noorema põlvkonna väljapaistev viiuldaja, kelle selge stiil ja eristuv kõla on pälvinud rahvusvahelist tunnustust. Ta on täiendanud oma oskusi Saksamaal ja Austrias ning hetkel õpib Kronbergi Akadeemias. Tema saavutuste hulka kuulub ka 2022. aastal Carl Nielseni rahvusvahelise konkursi I preemia, millele lisandusid kaks eripreemiat ning plaadileping Orchid Classicuga.

Hans Christian Aavik. Foto: PLMF
Hans Christian Aavik. Foto: PLMF

Aavik on saanud mitmeid mainekaid tunnustusi, sealhulgas Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia ja Saksamaa Usedomi muusikafestivali preemia. Tema aktiivne esinemine nii solisti kui ka kammermuusikuna on viinud teda lavadele üle Euroopa, sealhulgas Londoni Wigmore Halli ja Kölni Deutschlandfunki kammersaali. Lisaks esines ta hooajal 2023/24 mitmete tunnustatud orkestritega, nagu ERSO ja Eesti Festivaliorkester, tehes koostööd mainekate dirigentidega.

Foto: PLMF

Aavik mängib Eesti Pillifondi haruldasel Giovanni Paolo Maggini viiulil, mille juurde kuulub Victor Fétique’i poogen, tuues sellega Eesti muusikaareenile veelgi enam sära ja kvaliteeti.

“Noor Muusik” preemia on osa Tallinna Kammermuusika festivali traditsioonist alates selle loomisest 2005. aastal. Varasemate laureaatide hulka kuuluvad teiste seas tenor Oliver Kuusik, sopran Kädy Plaas, tšellist Marcel Johannes Kits ja metsosopran Sandra Laagus.

Hans Christian Aaviku edulugu jätkab Eesti noorte muusikute kõrget taset, viies meie rahvuslikke traditsioone ja loomingut rahvusvahelisele muusikamaastikule.

Head Uudised GoodNews