1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandi asub taas kaasavat eelarvet tegema
Viljandi asub taas kaasavat eelarvet tegema

Viljandi asub taas kaasavat eelarvet tegema

Septembris saab alguse järjekordne Viljandi kaasava eelarve menetlus. 30 000 euro üle otsustamine antakse linlaste kätte juba kuuendat korda.

4. septembril on kõik huvilised oodatud Viljandi raekotta, kus toimub kaasava eelarve infotund ja saab esitada küsimusi. Ideede esitamine saab alguse 9. septembril ja kestab 10. oktoobrini. Peale seda vaatavad linnavalitsuse spetsialistid laekunud ideed üle ja suunavad kõik reeglitele vastavad ettepanekud rahvahääletusele, mis toimub 11.–25. novembrini. Nii ideede esitamine kui ka hääletus leiavad aset portaalis Volis.ee, nagu ka varasematel aastatel. Kellel puudub interneti kasutamise võimalus, saab ideid paberkandjal esitada ja isikut tõendava dokumendi alusel hääletada Viljandi raekojas.

Hääletuse võidab idee, mis kogub kõige rohkem hääli. Elluviidav idee peab saama vähemalt 200 toetushäält.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on kaasava eelarve rakendamine end Viljandis õigustanud. «Usun, et just tänu kaasavale eelarvele on viljandlased hakanud palju paremini mõistma, mis maksab ühe või teise asja ehitamine ja korrastamine. Viljandi investeeringute eelarve on piiratud, kuid sellest hoolimata leiame igal aastal võimaluse 30 000 eurole rahvahääletuse korras sobilik kasutus leida,» selgitas linnapea.

Viiel varasemal korral on kaasava eelarve hääletuse võitnud Uueveski oru treppide taastamine ja sealse jalgtee ehitus, lastepargi mänguväljakute ehitus, Paala järve ranna korrastamine ja järve ülemise osa korrastustööd.

Head Uudised GoodNews