1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Viljandi tunnustab! Elutööpreemia pälvis Ugala teatri näitleja Peeter Jürgens
Viljandi tunnustab! Elutööpreemia pälvis Ugala teatri näitleja Peeter Jürgens

Viljandi tunnustab! Elutööpreemia pälvis Ugala teatri näitleja Peeter Jürgens

Viljandi linnavolikogu kinnitas neljapäeval tänavused linna preemiate laureaadid. Elutööpreemia pälvis Ugala teatri näitleja Peeter Jürgens ja aasta teo vääriliseks tunnistati osaühingu Laidoneri Kinnisvara arendatud Park Hotell Viljandi avamine.

Peeter Jürgens alustas oma teatriteed 1965. aastal. Kolleegide sõnul on ta põhjalik, kirglik ja väsimatult uudishimulik. Kuid nagu ta ise oma kirjule elule tagasi vaadates ütleb, siis teater oli, on ja jääb kõige tähtsamaks ta elus.

Linna aastapreemia pälvis Park Hotell Viljandi ja selle arendaja osaühing Laidoneri Kinnisvara, kes taastas J. Laidoneri plats 8 hoone stiilseks hotelliks ja üheks Viljandi vanalinna kaunimaks hooneks.

Kultuuripreemiaid anti välja kaks. Need pälvisid Kristiina Alliksaar ning Tooms Porro ja Jüri Märka.
Ugala teatrijuhi Kristiina Alliksaare puhul toodi esile tema tegevust erivajadustega inimeste laulu- ja tantsupeo korraldamisel ja kirjeldustõlkega etenduste regulaarset toimumist Ugala teatris.
Toomas Porro ja Jüri Märka pälvisid tunnustuse ainulaadse valguskuuse loomise eest Kösti ristmikule.

Teatripreemia laureaat on Ugala grimmiosakonna juhataja Ülle Konovalov, kes on teatris töötanud üle 40 aasta. Ta on üks kogenumaid grimeerijaid Eesti teatrites ja tänu temale on Ugala grimmiosakond kindlasti üks parimaid, kellega teevad rõõmuga koostööd kõik teatrikunstnikud.

Spordipreemiaga otsustati tunnustada tenniseklubi «Fellin», kes rajas Viljandi järve äärde uued tenniseväljakud.

Noore sportlase preemia pälvis 19-aastane võitlussportlane Andi Uustalu.

Viljandi aasta noor on Ursula Ilves, kes on aktiivne noorte eestkõneleja ja Viljandi Noortevolikogu spiiker.

Aasta laste- ja noortesõbralikuks ettevõtteks valiti Ugala teater, kes hakkas alates 2018. aasta jaanuarist pakkuma eraldi haridusprogrammi koolinoortele, et tutvustada teatritöö telgitaguseid.

Ettevõtluse edendaja tiitleid anti välja kaks ning need pälvisid aktsiaselts Cleveron ja Mark Orav. Cleveron tegi sel aastal olulise läbimurde Kanada turul ja on loonud Viljandisse hulganisti uusi töökohti.
Ettevõtja Mark Orava eestvedamisel valmisid Viljandi järve ääres uued tenniseväljakud koos olmehoonega ning hosteli Just Rest külaliskorterite laiendus, mis tõi linna juurde ca 50 voodikohta.

Viljandi linna preemiad antakse üle pidulikul kontsertaktusel Ugala teatris vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril.

Head Uudised GoodNews