1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Viljandis anti välja Etnokulp, mille pälvis Curly Strings albumi “Pidu meis eneses” eest
Viljandis anti välja Etnokulp, mille pälvis Curly Strings albumi “Pidu meis eneses” eest

Viljandis anti välja Etnokulp, mille pälvis Curly Strings albumi “Pidu meis eneses” eest

Eile Viljandis toimunud Eesti Pärimusmuusika Keskuse Lõikuspeo galal anti välja aasta ainus Etnokulp, mille pälvis Curly Strings albumi “Pidu meis eneses” eest.

Ühtlasi pälvisid Ene Lukka Jegikjan, Anneli Kont ja Celia Roose tunnustuspreemia pärimusmuusika eriala loomise ja käimalükkamise eest.

“Sügisfestivalil täname neid inimesi, kelle panus Eesti pärimusmuusika kõrgharidusse arengusse on elutöö mõõtu. Pärimusmuusika on kandev osa meie kultuuriloost, mis ei ole kõrgelt hinnatud üksnes siin koduses Eestis, vaid teeb meid suuremaks riigipiirist väljapoolgi,” ütles Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noormaa ja lisas, et 30 aastaga on pärimusmuusika kõrgharidus kasvatanud põlvkondi uusi muusikuid ja nende loomingut.

Galakontserdil anti pidulikult üle tänavune ainuke kulp, milleks on aasta pärimusmuusika albumi Etnokulp, mis selgus rahvahääletuse teel. 

Kokku hääletas parima albumi välja selgitamisel 2302 muusikasõpra. Aasta pärimusmuusika albumi Etnokulpi on välja antud juba 16 aastat.

Aasta albumi võitis Curly Strings, kuhu kuulub neli head sõpra: viiuldaja Eeva Talsi, mandoliinimängija Villu Talsi, kitarrist Jaan Jaago ja kontrabassimängija Taavet Niller. Koos mängima hakkasid nad juba 2011. aastal, kui asusid õppima Viljandi Kultuuriakadeemias.

„Kuigi muusika- ja pärimusmuusika sõbrad on varasematel aastatel kogunenud Etnokulbi galale, otsustasime sel aastal muutunud oludest tingituna vaheaasta kasuks ja plaanime traditsioonilised Etnokulbid oma tavapärastes kategooriates anda uuesti välja 2022. aastal. Hea meel on tõdeda, et vaatamata vaheaastale ja vaid ühele kategooriale oli tänavu hääletajaid rohkelt ja et meie publik hindab väga eriilmelist pärimusmuusikat. Ei olnud sugugi nii, et võitja oleks võitnud mäekõrguselt, pigem oli tipus tihe rebimine 4-5 albumi vahel,“ selgitas Noormaa.

Head Uudised GoodNews