1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandis ehitati tänavu 330 000 euro eest uusi kõnniteid
Viljandis ehitati tänavu 330 000 euro eest uusi kõnniteid

Viljandis ehitati tänavu 330 000 euro eest uusi kõnniteid

Tänavu sai Viljandis korda üheksa kõnniteelõiku linna eri paigus. Tööde kavandamisel lähtuti liiklusohutuse suurendamisest ning koolide- ja lasteasutuste ligipääsetavuse parandamisest.

Kokku 329 813 eurot maksma läinud ehitustöid rahastati täies mahus Viljandi linnaeelarvest.

Korda tehti või ehitati Suur-Kaare tänava kõnnitee Paalalinna koolist kuni Kauge 32 majani, Loode tänava jalgratta- ja jalgtee, Leola tänava kõnnitee lõigul Nurme tänav kuni Leola 49 kinnistu, Jakobsoni kooli esine kõnnitee ja ülekäigurada, Mängupesa õppehoone läheduses asuv Riia maantee 19 parkla ja kõnnitee, Riia maantee 7 esine kõnnitee, Uue ja Kooli tänava ristmik, Keskuse tänava kõnnitee ning Riia maantee 99-101 bussipeatus ning jalgratta- ja jalgtee.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on linnavalitsuse eesmärk igal aastal Viljandi kõnniteede kvaliteeti paremaks muuta. «Linnas on palju kohti, kus kõnniteede seisukord jätab soovida. Pingutame selle nimel, et igal aastal saaks eelarvesse kirja summad mõne lõigu parandamiseks või välja ehitamiseks. Ühe aastaga paraku igale poole ei jõua ja nii olemegi seadnud linnavalitsuses eesmärgiks parandada esmajärjekorras koolide ja teiste lasteasutuste juurdepääsuteid, pidades eriliselt silmas liiklusohutust,» selgitas linnapea.

Lisaks ülalmainitutele valmivad uued kõnniteed tänavu Pärnu maanteel sealse tänavaehituse käigus.

Möödunud aastal suunati linnaeelarvest kõnniteede remondiks 68 000 eurot. Suuremate tänavaehitustööde käigus ehitati välja ka Kantremaa tööstuspiirkonna kergliiklusteed.

Head Uudised GoodNews