1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Vindi lasteaed Kristiines tähistas 45. juubelit
Vindi lasteaed Kristiines tähistas 45. juubelit

Vindi lasteaed Kristiines tähistas 45. juubelit

Tallinna Vindi lasteaed Kristiines tähistas 45. juubelit laste uudissaatega ja vahva rongisõiduga.

Lasteaia juubeli tähistamiseks oli lasteaia personal pannud kokku lõbusa peokava, kus lapsed said mängida detektiive, arvata ära mõistatusi, tantsida ja teha vahva rongisõidu. Seiklus sai alguse eriuudiste saatest, kus diktor teatas, et nõid on sünnipäeva ära varastanud ning võlupolitsei kutsub kõiki endale appi, et kuritegu lahendada.

„Õues oli päris külm, kuid lõbus muusika ja tantsimine hoidsid meid kõiki soojas. Alustasime sünnipäeva tervituskõnedega ja siis läksid lapsed „reisile“ koos muinasjututegelastega ning otsiti  üllatust,“ rääkis Vindi lasteaia direktor Nonna Meltsas. „Üllatus oli peidetud aardekirstu. Lastele ja personalile on veel üks üllatus, see oli tore lõbusõidurong. Kõik soovijad said sõita rongiga ja rongist oli kuulda vahvaid laule,” lisas Meltsas.

Kuigi lasteaia õige sünnipäev on 16. detsember, siis vaatamata väikesele hilinemisele sai pidu ikkagi peetud. Kuna lasteaed on praegu kolme rühmaga asenduspinnal aadressil Tuisu tn 20, siis tellitud buss tõi ka ülejäänud neli rühma lasteaia õuealale. Rühmad olid valmistanud ühistöödena sünnipäevakaarte.

Juubilare õnnitles Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe, kes ka tutvus lasteaias kohapeal praeguste olmetingimuste ja tegevusega. „Kristiine lasteaedade uued ja kaasaegsed hooned ning laste huvitegevus on meie jaoks prioriteet,“ ütles Riibe. “Juba on alanud Vindi lasteaia uue hoone ehitamine ning selle aasta sügisel saab lasteaed jätkata oma tegevust mugavates ja turvalistes ruumides. Planeeritav hoone maja on ühe maa-aluse ja kahe maapealse korrusega, mis paigutub suures osas olemasoleva lasteaia hoone asukohale,” selgitas linnaosavanem. Ehitustööde maksumus on kokku umbes 7,5 miljonit eurot.

Tallinna Vindi Lasteaed tegutseb alates 1. jaanuarist 1977 ning tänapäeval on seal 11 rühma. Lasteaia eripära on kakskeelne ja kaasav haridus (varajane keelekümblus) ning multikultuurne kasvukeskkond. Esimene täielik keelekümblusrühm „Pääsukesed“ avati 2003. aasta septembris. Hüüdlause on “Mängime ja õpime koos!”.

Muusikaõpetaja Ljubov Druzinina kingitusega.
Head Uudised GoodNews