1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIRTUAALNE JALUTUSKÄIK I President Kaljulaid on täna Võrumaal virtuaalringkäigul
VIRTUAALNE JALUTUSKÄIK I President Kaljulaid on täna Võrumaal virtuaalringkäigul

VIRTUAALNE JALUTUSKÄIK I President Kaljulaid on täna Võrumaal virtuaalringkäigul

President Kersti Kaljulaid teeb täna virtuaalse ringkäigu, et saada ülevaade kriisist ja selle vastastest meetmetest Võrumaal, kohtub kohaliku elu edendajatega ning annab Võru Gümnaasiumis koolitunni.

Virtuaalsel kohtumisel Võru linnapea Anti Allase ja abilinnapea Sixten Sillaga räägitakse sellest, milliseid meetmeid on Võru eriolukorraga seoses tarvitusele võtnud ja kuidas hakkama saadakse. Linn on koroonaviiruse Lõuna-Eesti epitsenter ja 25. märtsi hommiku seisuga oli Võru maakonnas 51 haigusjuhtu. Kuidas Lõuna-Eesti haigla toime tuleb, räägib haigla juhatuse liige Arvi Vask.

Kriis on mõjutanud nii ekspordiks kui siseturule tootvaid ettevõtteid ja erinevus seisneb vaid selles, et ühele on probleemiks tõrked rahvusvahelistes tarneahelates ja teisele inimeste vaba liikumise lakkamine. Milline on okaspuupalkidest saetooteid valmistava ja oma toodangut rohkem kui 20 riigis müüva Toftani argipäev, sellest räägib ettevõtte just Martin Arula.

Kitsekasvatusega tegeleval Andri-Peedo taluga tutvus president Kaljulaid möödunud sügisel, talu peremehe ning Võrumaa Talupidajate Liidu juhatuse esimehe Kermo Rannamäe sõnul on väiketalude elu kriisiga ja tellimuste äralangemisega keeruliseks läinud ning sellest virtuaalringkäigul ka riigipeaga räägitakse.

Ühiskonna nõrgemate elus toimetulemise parandamisele keskendunud MTÜ Maana esindaja Reet Kääraga arutatakse, kuidas eriolukorras toimetamine nende igapäeva muutnud on.

Ringkäik jõuab otsapidi ka Põlvamaale LEPO-Leevi poodi. Riigipea külastas seda möödunud aasta augustis, kohaliku külaelu ning poe eestvedajate Aire Ilves-Luhti ja Riho Luhtiga räägitakse sellest, kuidas väikepoed täna Eestis toime tulevad.

Lisaks annab riigipea Võru Gümnaasiumis abiturientidele ühiskonnaõpetuse koolitunni ja vastab ka õpilaste küsimustele. Samuti annab president Kaljulaid intervjuu Võrumaa Teatajale.

Head Uudised GoodNews