1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Võidupühal näeb Tallinna lahe kohal Briti õhuväe lennuetendust
Võidupühal näeb Tallinna lahe kohal Briti õhuväe lennuetendust

Võidupühal näeb Tallinna lahe kohal Briti õhuväe lennuetendust

Briti õhuväe vigurlennumeeskond Red Arrows pakub 23. juunil võimaluse nautida vaatemängulist lennuetendust Tallinna lahe kohal.

Sama päeva hommikul teeb Red Arrows ülelennu Paides toimuvast Võidupüha paraadist, millest võtavad osa ka NATO EFP lahingugrupi sõdurid. Lahingugrupi tehnikat on Võidupühal võimalik lähedalt näha nii Paides kui ka Tallinnas.

Maailma ühe parima vigurlennumeeskonna etendus Tallinna lahe kohal algab 23. juunil kell 16:05 ja kestab umbes 25 minutit. Parim vaade lennuetendusele avaneb Pirita promenaadilt Charles Leroux’ mälestusmärgi ja Pirita jõe vahel. Regati tee ja rannajoone vahelt saab uudistada briti ja prantsuse tanke ning muud tehnikat. Red Arrowsi meeskonnaliige jagab kohapeal lisaselgitusi vigurlennuelementide kohta.

Vahetult enne lennuetenduse algust finišeerib samas Pirital NATO Velo rattamaratoni läbinud meeskond, kuhu kuuluvad nii Eesti kaitseväelased kui ka liitlassõdurid NATO lahingugrupist. Seitsmepäevane rattaüritus toimub juba teist aastat. Marsruut viib ratturid ringiga üle terve Eesti. 23. juunil sõidavad nad mööda ka Paides toimuvast paraadist.

Head Uudised GoodNews