1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Võimlemisuuendaja Ernst Idla 120. sünniaastapäeva tähistavad “Liikumispausid”
Võimlemisuuendaja Ernst Idla 120. sünniaastapäeva tähistavad “Liikumispausid”

Võimlemisuuendaja Ernst Idla 120. sünniaastapäeva tähistavad “Liikumispausid”

Sõltumatu Tantsu Lava ja ZUGA Ühendatud Tantsijate loodud “Liikumispausid” kannavad edasi oma aja tuntud suunamudija ja võimlemisuuendaja Ernst Idla mõtteviisi luua sild spordi ja kunsti vahele, kehalise aktiivsuse ja esteetika vahele, rajades sedaviisi uue, eripärase ja kõigile sobiva liikumiskooli.

“Liikumispausid” on 5-10 minuti pikkused helijuhendid, mis mõeldud õpilastele koolitundide vahele, füüsikaloengu viimasteks minutiteks või päev läbi kestvate veebikonverentside turgutavaks vahepalaks.

“Praegusel ajal, kus nii lastel kui ka täiskasvanutel tuleb veeta palju aega kodus ja enamasti mõne ekraani taga istudes, on lausa hädavajalik, et kasvõi natukenegi end püsti aetakse ja liigutatakse. Sõltumatu Tantsu Lava üheks peamiseks suunaks on pikka aega olnud erinevate liikumistöötubade pakkumine neile, kes soovivad avastada oma liikumise loomingulist potentsiaali või otsivad liikumisvõimalusi, kus kõrgus, kaugus ja täpsus pole enam prioriteedid. Peamine, et iga inimene tunneks ennast liikumises vabalt. Meie näeme oma rollina inimeste suunamist ja toetamist vabaks füüsiliseks eneseväljenduseks. Sellest mõttest ja pandeemiast põhjustatud liikumispiirangute olukorda arvesse võttes sündisid kõigile vabaks kasutuseks mõeldud liikumispausid,” ütleb Sõltumatu Tantsu Lava juht Triinu Aron.

“Liikumispauside” ülesehituses on rakendatud inimese funktsionaalset loomuomast liikumist, pakkudes tavapäraste kükkide ja hüpete asemel loomingulisemat lähenemist liikumiseks ja ärgitades keha kõiki meeli, andes niiviisi energiat järgnevateks töötundideks. “Liikumispausid” sobivad nii meestele kui ka naistele, lastele ja noortele, tipp- ja harrastussportlastele ehk kõigile, kes soovivad end liigutada ja seeläbi tervena hoida.

Hetkel on pakkuda viis erinevat “Liikumispausi”. Uute “Liikumispauside” tekkeks saab annetada endale sobiva summa annetuskeskkonda ja 350 euro täitumisel saab välja töötada uued versioonid.

Head Uudised GoodNews