1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Von Glehni Teatri uus hooaeg: standupist Kaunimate Aastate Vennaskonnani
Von Glehni Teatri uus hooaeg: standupist Kaunimate Aastate Vennaskonnani

Von Glehni Teatri uus hooaeg: standupist Kaunimate Aastate Vennaskonnani

Täna sai alguse Von Glehni Teatri kolmas hooaeg, mille raames jõuavad huvilisteni armastatud koomikud monolavastuste ja stand-up etendustega, kontserdid, kino- ja improteatriõhtud, maailma avavad seminarisarjad ning ka kostüümilaat.

Üritustesarja avas Margus Prangeli lavastatud lasteetendus “Pesukaru talgupäev”, 1.-2. septembril toimub aga Teatrilaat&Laadateater. “Von Glehni Teater on uue hooaja eel läbinud muljetavaldava uuenduskuuri. Maja, mis 1996. aastast olnud suletud, on nüüd saamas oma kunagist, Victoria Palace aegset hiilgust. Kahel päeval avame teatrimaja uksed kõikidele huvilistele, et tutvda meie maja võimalustega, saadaval on algava hooaja üritustele sooduspiletid ja paneme müüki suurel hulgal kostüüme ja muud vahvat, mida ühes teatrimajas leida võib,” tutvustas hooaja algust Von Glehni Teatri asutaja ja kunstiline juht Margus Prangel ja lisas, et laat toimub mõlemal päeval kell 11:00 – 16:00 ja kell 15 näeb improetendust.

Sarnaselt teatri kahele eelmisele hooajale leiab ürituste kavast sellised tuntud etendused nagu Indrek Taalmaa “Sinised kilesussid jalas”, Sepo Seemani “Eesti mees ja tema poeg” või Kukruse Polaarmõisas mängitud Jaan Tätte suvelavastus ”Ristumine peateega”, mis novembrikuus kahel päeval pealinnas etendub. Algaval hooajal jätkub Igor Volke kureeritud seminaride sari “Anomaalne Maailm”, iga kuu on etendus ka pisematele teatrikülastajatele. Detsembri alguses annab teatris kontserdi Kaunimate Aastate Vennaskond.

„Lisaks juba tuntud nimedele lubame lavalaudadele Von Glehni Teatris tegutsevad improtrupid. Meie kogemusel on esinemisvõimalus just see, mida hobinäitlejatel tihti vajaka jääb. Meil on oma teater ja loomulikult on see majas tegutsevatele truppidele koht, kus end nn pärispubliku ees proovile panna,” märkis Prangel. Samuti saab impro- ja foorumteatri etendusi tellida majast välja.

Prangeli sõnul on Von Glehni Teatri meeskonna eesmärgiks teha sellest koht, kus ennekõike nõmmekas saaks kodu lähedal teatris, kinos ja kontserdil käia, kuigi praegu käib külastajaid palju ka kaugemalt. “Soovime, et Von Glehni Teater oleks selline mõnus vaheldus kodule. Toome rahvani teatri, kino ja muusika. Meil saab ka erinevaid ruume rentida tähtpäevadeks, koolitusteks, firmapidudeks vms koos terviklahendustega programmist toitlustuseni kuni 400 külastajale. Oluline on pakkuda meeldejäävaid hetki ja vaimustavaid elamusi,” märkis Prangel.

Head Uudised GoodNews