1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Voronja galeriis avati näitused, kus saab näha ikoone, suvilakunsti ja „rõõmubaktereid“
Voronja galeriis avati näitused, kus saab näha ikoone, suvilakunsti ja „rõõmubaktereid“

Voronja galeriis avati näitused, kus saab näha ikoone, suvilakunsti ja „rõõmubaktereid“

16. juulil avati Voronja galeriis, Peipsiveerel, kaks uut näitust. Skulptuuride aia teerajal avaneb Eero Ijavoineni, Tuuli Puhveli ja Silja Truusi skulptuuride näitus “Kerge kokteil” ning saunamajas Daniil Logovoi ikoonide näitus „Pärisrikke mahapesemine“.

Skulptuuride näitusel saab näha Eero Ijavoineni ja Tuuli Puhveli ühisloominguna sündinud lõbusaid kujusid, kus on kasutatud metsalangetamise jääke, vanu torusid, värvi, leidobjekte ja niinest punutisi. „See on ehe suvilakunst, sündinud suvekuumast ja loomisrõõmust,“ iseloomustab kunstnikepaar Voronja näitusele väljapandud loomingut.

Silja Truus näitab ebatüüpiliselt erksavärvilisi skulptuure. Need on inspireeritud mullas elavatest bakteritest Mycobacterium vaccae, mis imetaja organismi sattudes vähendavad stressist põhjustatud negatiivseid mõjusid ning, sarnaselt antidepressantidega,suurendavad serotoniini hulka ajus. „See “rõõmubakter” on üks põhjusi, miks meie vaimsele tervisele on kasulik aias töötada või mudas püherdada,“ lisab Truus.

Daniil Logovoi saunanäitus on omamoodi jätk aasta alguses tARTu galeriis avatud esimesele isikunäitusele “Alalisvool kui armu allikas”, mis toetus Jeesus Kristuse eluloole, mida kunstnik esitles näitusesaalis sümbioosis elektri arenguga. Saunanäituselt võib leida klassikaliste nootidega ikoonimaale aga ka teoseid, kus saab näha uue maailma segunemist vana maailmaga.

Lisaks saab paadikuuris näha Kadri Noormetsa kureeritud näitust „IKOONILINE. eesmärk ja ettekääne“ ning skulptuuride aeda on vahepeal saabunud Sander Raudsepa teos „Änimal“.

Augustis toimuvad galeriis Kadri Noormetsa lavastuslikud kuraatorituurid „Majandus/Housing“ ning avatakse kunstnik Sashami püsinäitus.

  • Suvehooaeg kestab Voronja galeriis kuni 28. augustini 2022 ning näitused on avatud K-P 12-18.
Head Uudised GoodNews