1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Võrukad teevad kevadpüha rattapäevaks
Võrukad teevad kevadpüha rattapäevaks

Võrukad teevad kevadpüha rattapäevaks

Võrukad teevad kevadpüha rattapäevaks1. mail kell 11–15 korraldab Võru linnavalitsus koostöös Maanteeameti, Võru Noortekeskuse, orienteerumisklubi Võru, Haanja Rattaklubi ja Võrumaa Keskraamatukogu lasteosakonnaga Võru Kesklinna pargis ja Lembitu tänaval traditsioonilise rattapäeva, mis kannab tänavu nime “Ratastel Võru”.

Rohke rattatemaatikaga sisustatud päeva raames toimub peredele suunatud rataste ja rattatarvikute laat, telkides saab meisterdada, multifilme vaadata ja rattaid kaunistada (tuunida), samuti on võimalus külastada fotonäitust, harrastada sõitu vigurrajal, osaleda ratastega linnaorienteerumisel ning elada kaasa rattasõbralike ettevõtete/kollektiivide tunnustamisele ja laste võistlustele. Peale selle loositakse välja palju erinevaid auhindu.

Rattapäev on ühtlasi ka pere- ja lastepäev. Kõigile lastesõidus osalejatele on Võru Tarbijate Ühistu välja pannud kokku 108 kõrrejooki ja 120 šokolaadi. Lapsed müüvad ka toetuskeskuse Meiela aitamiseks Võrumaa Toidukeskuses valmistatud  suppi.

Rattapäeva toetavad on Eesti Maanteemuuseum, Laste Lõunamaa, Kubija Hotell-Loodusspaa, G4S AS, Valio Eesti AS, Silja Sport OÜ, Võru Tarbijate Ühistu, SA Teaduskeskus AHHAA, Automaailm, Club Tartu, Võrumaa Toidukeskus, Rändur Pubi-külalistemaja, Hawaii Express.

Head Uudised GoodNews