1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. VÕTA OSA! Projekti „Lights On!“ raames kuulutati välja ideevõistlus
VÕTA OSA! Projekti „Lights On!“ raames kuulutati välja ideevõistlus

VÕTA OSA! Projekti „Lights On!“ raames kuulutati välja ideevõistlus

lights onRMK ja Soome Metsavalitsus kuulutasid projekti „Lights On!“ raames välja ideevõistluse leidmaks kunstnikku, kes illustreeriks kokku 54 ajaloo- ja loodustemaatilist koomiksiriba, mis paigutatakse kaheksa ajaloolise paiga infotahvlitele. Kunstnikelt ja illustraatoritelt oodatakse näidiskoomikseid 31. juulini.

RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo sõnul on rahvusvahelise koostööprojekti raames väljakuulutatud ideevõistluse eesmärk jutustada külastajatele, eriti lastele lihtsal ja põneval moel ajalooliste paikade lugusid. „Ajaloolistes paikades rännates annavad just piltjutustused meile kõige selgemalt edasi seda lugu ja elu-olu, mida me enam oma silmaga ei näe, vaid saame ainult ette kujutada,“ sõnas Marge Rammo.

 “Lights On!” koostööprojekt tõstab esile kaheksat ajaloolist paika Soomes ja Eestis ning heidab valgust nende paeluvale ajaloole Kirde-Läänemere ääres. Projekti kaasatud Eesti objektid on Keila-Joa park, Lõhavere linnus, Neeruti linnamägi  ja Varbola maalinn.

 “Lights On!” projektijuht Aino von Boehm Soome Metsavalitsusest: “Nende paikade ajalugu pulbitseb huvitavatest lugudest ja juhtumistest, mida me soovime külastajatele koomiksite kaudu jutustada. Oleme arvamusel, et see ideevõistlus pakub kunstnikele head võimalust näidata oma oskusi. Otsime koomiksite illustreerijat, kes oleks samaaegselt nii andekas kunstnik kui ka jutuvestja, kel on eriline oskus kõnetada ja kaasa haarata just lapsi.”

Ideevõistluse eesmärk on leida parim koomiksi stiil. Pärast ideevõistlust peetakse ideevõistluse võitjaga läbirääkimisi eesmärgiga sõlmida töövõtuleping, mille töö sisu on 54 lühikese koomiksiriba illustreerimine. Võitja kuulutatakse välja augustis.

Lisainfot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews