1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. X rahvusvaheline Relsiralli kulgeb Viljandist Pärnusse
X rahvusvaheline Relsiralli kulgeb Viljandist Pärnusse

X rahvusvaheline Relsiralli kulgeb Viljandist Pärnusse

Tänavu juba kümnendat korda toimuv rahvusvaheline käsidresiinivõistlus Relsiralli toimub sel reedel ja laupäeval raudteemarsruutidel Viljandi-Türi ja Lelle-Pärnu ning toob Eestisse kokku ligi 250 raudteelast erinevatest riikidest.

Kahe päeva jooksul läbivad võistlejad käsidresiinidel pumbates 142 kilomeetrit ning teevad teele jäävates jaamades mitmeid peatusi, et võtta omavahel mõõtu jõudu, osavust ja vastupidavust nõudvates katsetes ning suhelda kaasa elama tulnud publikuga.

“Relsiralli ümmarguse kümnenda sünnipäeva puhul on meil pealtvaatajatele mitmeid üllatusi ja vahvaid jõuproove välja mõeldud. Ootame kõiki kogu perega kaasa elama, sest tegevusi jätkub nii suurtele kui ka väikestele – joonistamine, õhupallid, dresiinisõit, nutikad ülesanded ja palju muud,” selgitas Relsiralli peakorraldaja Neddy Kramer. “Paljudes jaamades, kust võistlejad läbi lähevad, tervitab neid orkester ning toimub kohalikule rahvale mõeldud programm.”

Reedel, 7. juulil on Viljandi jaamast kell 10.10 startiva Relsiralli võistkondi oodata Olustvere, Võhma ja Türi jaamadesse, laupäeval algab teine võistluspäev Lellest, kell 10.20, läbib Eidapere ja Tootsi jaamu ning jõuab finišisse Pärnu Kaubajaamas.

Tõelist käsidresiinidel kihutamist näeb publik laupäeval kella 16.30 ja 17.15 vahel Sindi külje all umbes 1 kilomeeter enne Pulli peatuspunkti, kus toimub dresiinide kiirendusvõistlus “Lendav miil”.

“Relsiralli laiem eesmärk on igal aastal ohutu raudteeliikluse propageerimine ning selgi aastal tahame kõigile meelde tuletada, et raudteel kehtivad reeglid ning ohutusnõudeid tuleb järgida igal pool, ka metsa vahel lookleval raudteel, kus sõidabki päevas vaid üks rong,” ütles Kramer.

Relsirallist võtab tänavu osa 14 võistkonda Eestist, Soomest ja Venemaalt. Eestit esindavad tänavu raudtee- ja transpordiettevõtted, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Tehnilise Järelevalve Amet ja kirev sponsoritest-toetajatest koosnev koondvõistkond.

“Relsiralli on aastate jooksul olnud koht, kus erinevate riikide raudteelased ja raudteesõbrad kokku saavad ning igal aastal on huvilisi aina rohkem,” ütles Kramer. “Tänavugi võib dresiinidel pumpamas näha väga kõrgetasemelist seltskonda alates ministeeriumide osakonnajuhtidest ja lõpetades Venemaa Raudteede tütarettevõtte FPK asepresidentidega.”

2002. aastal ilmavalgust näinud Relsirallit on nimetatud lausa Käsidresiinide Ralli Euroopa mitteametlikeks meistrivõistluseks. Relsiralli algne idee pärineb Soomest, kus on peetud ka ala mitteametlikke maailmameistrivõistlusi.

Relsiralli ajakava ja muu info on kättesaadav võistluse kodulehelt.

Head Uudised GoodNews