1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Yana Toom nomineeriti kodakondsusetusega võitlemise eest Euroopa Parlamendi preemiale
Yana Toom nomineeriti kodakondsusetusega võitlemise eest Euroopa Parlamendi preemiale

Yana Toom nomineeriti kodakondsusetusega võitlemise eest Euroopa Parlamendi preemiale

Ajakirja The Parliament Magazine välja antava Euroopa Parlamendi liikme preemia (MEP Award) erinevate nominatsioonide short-listidesse valiti kaks parlamendiliiget Eestist: Yana Toom ja Urmas Paet.

 Yana Toom (Keskerakond) nomineeriti preemiale alamkategoorias „Tööhõive, sotsiaalkindlustus ja regioonid”  jõupingutuste eest, mida ta teeb EL ja rahvusvahelise kogukonna tähelepanu äratamiseks kodakondsusetuse probleemi vastu, samuti töö eest sotsiaalsete tagatiste parandamise nimel euroalal.

Euroopa Parlamendi liikme preemia antakse välja alates 2005. aastast. Sel aastal on nimekirjas 45 pretendenti 15 kategoorias, sealhulgas „Julgeolek ja kaitse”, milles on nomineeritud Urmas Paet (Reformierakond). Võitjad kuulutatakse välja 20. märtsil Brüsselis.

„Mulle on väga meelitav, et minu võitlust kodakondsusetuse vastu on märgatud,” kommenteerib Yana Toom. Ta õnnitleb kolleegi Urmas Paeti nominatsiooni puhul: „Asjaolu, et kolmandik Eesti parlamendiliikmest on nomineeritud auhinnale, on tõesti väga lahe.”

Head Uudised GoodNews