1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. ZOOM! Ida-Virumaa kultuurifoorumil kõnelevad Helen Sildna ja Raul Rebane
ZOOM! Ida-Virumaa kultuurifoorumil kõnelevad Helen Sildna ja Raul Rebane

ZOOM! Ida-Virumaa kultuurifoorumil kõnelevad Helen Sildna ja Raul Rebane

12. märtsil kella 10-16 toimub Jõhvi kontserdimajas järjekorras kaheksas Ida-Virumaa kultuurifoorum, mis keskendub kultuuri rollile Ida-Virumaa elu- ja majanduskeskkonna mitmekesistamisel ja piirkonna kuvandi muutmisel.

Ettekannetega astuvad üles Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing, kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Taaniel Raudsepp, Station Narva festivali korraldaja Helen Sildna, kommunikatsiooniekspert Raul Rebane, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu õiglase ülemineku platvormi koordinaator Hardi Murula ja Jõhvi tehnoloogiakooli üks asutajatest Rainer Sternfeld. Moderaator on Postimehe kultuuritoimetuse juhataja Heili Sibrits.

Päeva lõpetab debatt, kus Ida-Virumaa tulevikustsenaariumite üle arutlevad Narva linnapea Katri Raik, kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman, Sillamäe muusikakooli direktor Vladimir Võssotski, Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen, Ida-Virumaa innovatsiooni- ja loomekeskuse Objekt asutaja Jana Budkovskaja, Viru Keemia Grupi suhtekorraldusjuht Irina Bojenko ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esimees, Toila vallavanem Eve East.

„Õiglase Ülemineku Fondi abil toetatakse uute ettevõtete rajamist, olemasolevate arendamist ja majanduse mitmekesistamist. Siin võiksid kindlama koha leida ka kultuurikorraldusega ja loomemajandusega seotud ettevõtted. Kultuur pole ühiskonnas vaid saaja, vaid ka väga oluline andja ning kultuuri ja loovuse roll on majanduse ülesehitamisel eluliselt tähtis,“ ütles kultuuriminister Anneli Ott.

„Loomemajanduse valdkond seob kultuuri ja majanduse ühte ning täidab ka teiste majandusharude vajadusi. Ida-Virumaa majanduses peab olema aina suurem roll kultuuril,“ lisas ta.

Ürituse ülekanne toimub Zoomi keskkonnas ja on venekeelse sünkroontõlkega. Korraldajad soovitavad ülekande jälgimiseks kasutada Zoomi viimast versiooni. Üksnes veebibrauserit kasutades võib juhtuda, et tõlget vene keelde ei ole võimalik kuulata.

Head Uudised GoodNews