1. Avaleht
  2. Politsei
  3. Narvas said 25 uut kodanikku pidulikult kätte kodakondsustunnistused
Narvas said 25 uut kodanikku pidulikult kätte kodakondsustunnistused

Narvas said 25 uut kodanikku pidulikult kätte kodakondsustunnistused

22. veebruaril said 25 uut Eesti Vabariigi kodanikku Narva linnuses pidulikult kätte oma kodakondsustunnistused.

Foto: Reelika Riimand, PPA

Tunnistusi üle andes sõnas Ida prefekt Tarvo Kruup, et on suur rõõm anda kodakondsustunnistused üle inimestele, kes väärtustavad Eesti kodakondsust ning on näinud vaeva selle omandamiseks. „Eesti kodakondsuse omandamine on kinnitus selle kohta, et kodakondsuse saaja peab Eestit oma koduks ja kodumaaks ning näeb oma tulevikku just siin. Elu Eestis on meie kõigi ühiseks vastutuseks – Eesti kodanikena olete oodatud panustama näiteks abipolitseinikena, kuid esimene võimalus seda vastutust kanda avaneb juba järgmisel nädalal, kui saate anda oma hääle Riigikogu valimistel,“ sõnas Ida prefekt.

Kui varasematel aastatel on Eesti kodakondsust taotlenud ligikaudu 900 inimest aastas, siis 2022. aastal tegi kodakondsuse taotlemine suure hüppe ning kasvas 2021. aastaga võrreldes 52% – eelmisel aastal taotlesid kodakondsuse 1300 inimest.

Ida prefekt Tarvo Kruup selgitas, et Eesti kodakondsuse taotlemine tegi hüppe üles poole pärast seda, kui Venemaa ründas Ukrainat. „Suur osa kodakondsuse taotlenutest olid varasemalt kas määratlemata kodakondsusega või Venemaa kodanikud. Näeme nende otsuse taga ühtaegu soovi end tihedamalt siduda Eesti ühiskonnaga ning samaaegselt distantseerida end agressor-riigist,“ selgitas Ida prefekt.

Head Uudised GoodNews