1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Aegna loodusmaja lõpetab hooaja
Aegna loodusmaja lõpetab hooaja

Aegna loodusmaja lõpetab hooaja

AegnaTäna lõpeb Aegna saarel asuvas loodusmajas 2014. aasta õppekava toetava loodusõppe hooaeg, mis möödus Soome lahe aasta tähistamise raames.

Alates 2006. aastast, mil pandi nurgakivi Aegna loodusmajale, on see pakkunud paljudele loodushuvilistele tasuta õppekavatoetavat loodusõpet. Maikuust sügiseni kestva hooaja jooksul korraldatakse Tallinna Keskkonnaameti juhtimisel Tallinna lasteaedadele, üldhariduskoolidele ja teistele loodushuvilistele õpperetki, praktilist õuesõpet, looduslaagreid, õpetajate täienduskoolitusi, suvekoole. Linnavalitsuse allasutused saavad läbi viia seminare ja nõupidamisi. Aegna saare loodus on mitmekesine ja liigirikas ning on heaks õuesõppe tundide läbiviimise kohaks. Sellest aastast on ka loodushuvilistel võimalus kasutada juba populaarseks muutunud  õpimaterjali  „Teejuht Aegna loodusesse“. Lisaks tutvustab saart ka kolmkeelne (eesti, vene, inglise) buklett „Aegna saar“.

Aegna loodusmaja muutub aastatega järjest populaarsemaks. Kui 2011 aastal külastas Aegna loodusmaja 3182 loodushuvilist ja 2012. aastal 3525, siis koormuse vähendamiseks registreeriti 2013. aastal ligi 3000. ja  2014. aastal juba teadlikult „tallamisõrnade“ koosluste   säilitamiseks 2200 külastajat. Tavapäraseks on kujunenud, et mais – juunis on loodusmajas lasteaedade ja koolide õuesõppe tunnid, juulis-augustis põhiliselt looduslaagrid ja septembris taas koolide õuesõppe päevad. Maikuus külastas Aegna loodusmaja Türgi delegatsioon.  1-4 augustil toimus  rahvusvahelise Soome lahe aasta 2014 tähistamiseks kolme saare looduslaager Aegna – Harakka – Krestovki, kus osales 33 õpilast Tallinnast, Helsingist  ja Sankt – Peterburist. Tallinna üldhariduskoolide looduse süvahuviga  õpilaste Soome lahe aasta teemaline  laager toimus 14-17 augustil ka Aegna saarel.  Jätkuvalt külastasid Aegna loodusmaja puudega lapsed, Nõmme Sotsiaalkeskusest ja Piritalt.

Tallinna Pae Gümnaasium korraldas maikuus saarel looduslaagri sõpradega Itaaliast,  Hispaaniast ja Poolast kus osales 30 õpilast ja 10 õpetajat.
Tallinna Merepäevade raames korraldati linnakodanikele kaks tasuta õppereisi Aegna saare vaatamisväärtustega tutvumiseks.

Oma soovist Aegna loodusmaja külastada saavad õppeasutused teada anda alates 15. märtsist 2015. aastal Tallinna linna veebilehe kaudu. Tallinna lasteaiad ja koolid saavad kasutada Aegna Loodusmaja teenuseid tasuta. Aegna loodusmaja pakub 10 looduseõppe õppekavatoetavat programmi alates lasteaia tasemest kuni  gümnaasiumini välja.

Head Uudised GoodNews