1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Balloon Tallinn on aasta turismitegu
Balloon Tallinn on aasta turismitegu

Balloon Tallinn on aasta turismitegu

Balloon Tallinn
Balloon Tallinn

Eile õhtul üheteistkümnendat korda Tallinna Ettevõtluspäeva raames aset leidnud Tallinna ettevõtlusauhindade üleandmise pidulikul vastuvõtul tunnustati aasta kõige silmapaistvamaid ettevõtjaid ja ettevõtluse arendajaid. Turismitegu 2014 kategoorias pälvis aasta turismiteo auhinna Balloon Tallinn.
 
“Meie projekt on saanud tõeliselt positiivset tagasisidet nii kohalike kui ka välismaiste klientide poolt, mida kinnitab ka meie külastajate arv – alates juunist kuni suvehooaja lõpuni tegime kokku üle 2100 reisijalennu! Selleaastane turismiteo auhind ning linna tunnustus annab kahtlemata kogu Balloon Tallinna meeskonnale energiat ka edasistel hooaegadel samamoodi jätkata,” sõnas Balloon Tallinn operaatori Lennulaev OÜ juhatuse liige Sigre Luts.

Tallinna Ettevõtlusameti Turismiosakonna juhataja Evelin Tsirki sõnul on Balloon Tallinn suurepärane näide sellest, kuidas innovatsiooni ja loova mõtlemise ühendamisel on võimalik luua tõeliselt erakordne turismiobjekt: “Balloon Tallinn on kõrgeim avatud väliplatvorm Tallinna kesklinnas ning kõige põhjapoolseim taoline atraktsioon maailmas, mistõttu on tegemist täiesti unikaalse lennuatraktsiooniga mitte ainult Tallinnas vaid kogu maailmas.”

Aasta turismiteo tiitlile kandideerisid lisaks Balloon Tallinnale veel kolm projekti: Eesti lugude hotell Solo Sokos Hotel Estonia, Tallinna Sadama uus kruiisikai ja Tallinna lennujaamas maapealse teeninduse korraldamist haldav AS Tallinn Airport GH.

Kuigi Balloon Tallinn pidi esialgsete plaanide kohaselt lendama 28. septembrini ehk suvehooaja lõpuni, jätkatakse külastajate suure huvi tõttu lendamist aastaringselt. “Lennud toimuvad küll vaid nädalavahetustel, kuid talvine atmosfäär muudab lendamise äärmiselt põnevaks: külmemate ilmade saabudes saab imetleda nii muinasjutulist Tallinna vanalinna kui ka jäätunud merd.” Talvisteks lendudeks paigaldatakse palli ülemise võrgu peale spetsiaalne “talvemüts”, mis takistab lume kogunemist palli tippu ning aitab lumel alla libiseda.

Balloon Tallinn on heeliumiga täidetud ning maa külge ankurdatud pall, mille vaateplatvorm ehk gondel lennutab tuulevaikse ilma korral kuni 30 inimest korraga ning võimaldab reisijatel nautida panoraamvaateid kuni 120 meetri kõrguselt. Selge ilma korral on nähtavus Balloon Tallinn gondlist rohkem kui 40 kilomeetrit. Täpselt sarnaseid balloone on maailmas kasutusel vaid 10, kõik need jäävad Tallinnast lõuna poole. Koos teiste tootjate balloonidega opereerib maailmas vaid 20 sarnast atraktsiooni.

Balloon Tallinn heeliumpalli tootja Lindstrand Technologies Ltd. (LTL) on maailma juhtiv õhust kergemate lennuseadmete leiutaja ja tootja, kelle asutajaks, patrooniks ja juhiks on lennunduses hästi tuntud insener ja piloot Per Lindstrand. Tooted, mis on sertifitseeritud 48 riigis, ja laitmatu ohutusalane reputatsioon teevad LTL-ist maailma kõige mitmekülgsema õhulaevade, gaasiõhupallide, ankurdatud õhupallide ja kõrgtehnoloogiliste õhust kergemate struktuuride tootja.

Head Uudised GoodNews