1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Algab täiskasvanud õppija nädal
Algab täiskasvanud õppija nädal

Algab täiskasvanud õppija nädal

ÕigeAegÕppida10.-17. oktoobril toimub XVII täiskasvanud õppija nädal (TÕN), mille fookuses on inimese õppimine ja enesetäiendamine kogu elu jooksul. Nädala moto on “Õige aeg on õppida”.

TÕN on saanud traditsiooniliseks üle-eestiliseks täiskasvanute haridust populariseerivaks ja õppimisvõimalusi tutvustavaks ürituseks. Nädalat koordineerib täiskasvanute koolitajate assotsiatsioon Andras www.andras.ee koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

Sel aastal on programmi kaasatud ka lasteaiad. Vanematele jagatakse teavet täiskasvanuõppe võimalustest, nõu annavad karjäärinõustajad, psühholoogid ja täiskasvanute koolitajad. Lasteaedades toimuvad üritused koostöös Eesti Alushariduse Juhtide Ühenduse ja Eesti Lastevanemate Liiduga.

TÕNi avaüritus peetakse 10. oktoobril Haapsalus, kus tehakse teatavaks aasta õppija, aasta koolitaja, aasta koolitussõbralikem organisatsioon ja omavalitsus.

TÕNi avasündmuseks Tartus on Tartu Kutsehariduskeskuses toimuv koolitusturg http://khk.ee/koolitus/archives/1775. Avatud on inspiratsioonikohvik ja võimalik on osaleda alanud hooaja populaarsematel koolitustel. Laupäeval kell 11-14 jagavad Tartu koolitusasutused värskeimat koolitusinfot Tasku keskuses.

Täiskasvanud õppija nädala kavaga saab lähemalt tutvuda Tartu linna kodulehel.

Kogu nädala vältel toimuvad üritused on tasuta, osalemiseks palutakse eelnevalt registreeruda.

TÕNi üritustele on oodatud kõik, vanusest ja haridustasemest sõltumata.

Head Uudised GoodNews