1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Asutati Tuuletehnoloogia Liit
Asutati Tuuletehnoloogia Liit

Asutati Tuuletehnoloogia Liit

genekasTeisipäeval Tallinnas kogunenud 25 tuuletehnoloogia arendamisega seotud ettevõtet asutasid Tuuletehnoloogia Liidu, mille eesmärk on korraldada tuuletehnoloogiate edasiarendajate ja tuuleenergia tootjate koostööd ning esindada nende huve.

Tuuletehnoloogia Liidu juhatuse liikmeteks valiti Tõnis Haavel, Marek Jassik, Harry Raudvere, Andres Sõnajalg, Oleg Sõnajalg, Jaanus Tehver ja Hans Teiv, teatas liit.

Liidu asutajad usuvad, et tuul on väikseima keskkonnamõjuga energiaallikas, mida aga käesoleval ajal ei ole võimalik Eestis veel baasenergiana kasutada, sest tuuletootmise väljund on ajas ebaühtlane. Selle tingivad seniste tuulikute madalad efektiivsus- ja töökindlusnäitajad ning siin peitubki tuuletehnoloogiate edasiarendajate peamine väljakutse. “Usume, et stabiilsel, odaval ja fossiilsete kütustega majanduslikult konkurentsivõimelisel tuuleenergial on baasenergiana suur tulevik,” seisab teates.

Tuuletehnoloogia Liidu juriidilistest isikutest liikmed on Adepte OÜ, Alikonte OÜ, Arcus Konsultatsioonid OÜ, Axendo OÜ, BattleIT Group OÜ, DP Projektbüroo, Dynastia OÜ, Eesti Elekter AS, Eesti Kapital OÜ, Eesti Vara OÜ, Eleon AS, Enercom OÜ, Energia Agentuur AS, Energia Kapital OÜ, Estwind Energy OÜ, Estwind Engineering OÜ, Eurowind OÜ, Green Electric OÜ, Kindel Vara OÜ, Meritreid OÜ, Powerwind OÜ, Pro Kapital OÜ, Stacey OÜ, Tartu Hoiu-Laenu Ühistu, Advokaadibüroo Tehver & Partnerid.

Ühingu liikmeskond hõlmab liidu sõnul 75,4 protsenti töötavatest või elektrivõrguliitumist omavatest tuuleenergia tootmisvõimsustest Eestis.

Head Uudised GoodNews