1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riigikogu liikmed moodustasid Eesti-Maroko parlamendirühma
Riigikogu liikmed moodustasid Eesti-Maroko parlamendirühma

Riigikogu liikmed moodustasid Eesti-Maroko parlamendirühma

Riigikogu liikmed moodustasid täna Eesti-Maroko parlamendirühma, mille eesmärk on tugevdada kahe riigi parlamentide vahelist koostööd.

Parlamendirühma esimees Raivo Tamm ütles, et kuna Marokos valiti hiljuti uus parlament ja ta osales seal valimisvaatlejana, siis on nüüd parim aeg Maroko parlamendirühma loomiseks. „Kultuurilise taustaga saadikuna pean oluliseks ka kultuuriliste sidemete arendamist, et aidata süvendada nii riikidevahelist turismi kui ka majandussuhteid. Maroko on eestlaste hulgas laialdaselt tuntud reisisihtkoht ja kindlasti oleks tore näha ka vastupidist turistide liikumist. Maroko poolt ollakse huvitatud muidugi meie riigi digi- ja IT-pädevustest,“ selgitas Tamm.

Maroko on eestlaste hulgas laialdaselt tuntud reisisihtkoht ja kindlasti oleks tore näha ka vastupidist turistide liikumist.

Parlamendirühma liikmed

Eesti-Maroko parlamendirühma esimees on Raivo Tamm, aseesimees Sven Sester ning rühma kuuluvad veel Urmas Reinsalu, Toomas Kivimägi, Kalvi Kõva, Hele Everaus ja Kaido Höövelson.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 69 parlamendirühma ja 91 toetusrühma.

Riigikogu kodulehel on võimalik vaadata ka parlamendi- ja toetusrühmade nimekirja.

Head Uudised GoodNews