1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rekonstrueeritud Liivamäe lasteaias on loovustuba ja draamaladu
Rekonstrueeritud Liivamäe lasteaias on loovustuba ja draamaladu

Rekonstrueeritud Liivamäe lasteaias on loovustuba ja draamaladu

Täna, 22. veebruaril avati pidulikult Tallinna Liivamäe Lasteaia (Juhkentali 25) rekonstrueeritud maja. Hoone olemasolev osa renoveeriti ja seda laiendati, millega lisandus kesklinna piirkonda kahe rühma jagu lasteaiakohti. Lasteaed sai ka loovustoa ja draamalao ning mitmeid teisi vajalikke ruume.

Foto: Albert Truuväärt

„Nii nagu areneb Keldrimäe asum ja kogu kesklinna piirkond, peavad arenema ka sealsed lasteaiad, muutudes suuremaks ja moodsamaks, lapsesõbralikumaks ja turvalisemaks,“ ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev. „Kesklinnas on viimasel kümnendil rekonstrueeritud ja laiendatud mitmeid lasteaiahooneid, suurendades nii kohtade arvu kui parandades ka õpikeskkonda, kuid nõudlus on siin jätkuvalt suur. Liivamäe lasteaed kasutas pikka aega moodulmaju, kus oli avatud kaks rühma – nüüd lõpuks on ühe katuse all ruumi kõigi jaoks. Täiesti muutunud õpi- ja töökeskkonna üle jääb üle vaid rõõmu tunda.“

Foto: Albert Truuväärt

Kesklinna vanem Monika Haukanõmm väljendas heameelt, et igal aastal võetakse ette mõne kesklinna lasteaia põhjalik renoveerimine. „Täna avame täiesti uue ja avarama ilme saanud Liivamäe lasteaia, sügisel algab aga Magdaleena lasteaiale täiesti uue maja ehitus. Amortiseerunud lasteaiahoonete asemele ehitatakse üksteise järel nüüdisaja ehitustehnilistele nõuetele ja lasteaia vajadustele vastavad, energiasäästlikud, valgusküllased, moodsa ilmega hooned ning mudilaste kasvukeskkond saab seeläbi aasta aastalt aina paremaks,“ ütles linnaosa vanem.

Foto: Albert Truuväärt

Tallinna Liivamäe Lasteaed avati 1982. aasta juunis kuuerühmalisena ja sellest ajast ei olnud peale akende vahetuse ning soojussõlme ja elektrisüsteemide uuendamise suuremaid remonte toimunud. Pärast renoveerimist on lasteaias tänapäevane õpi- ja kasvukeskkond kaheksale rühmale. Liivamäe lasteaed juhindub oma töös keskkonnahoidlikust mõtteviisist ja osaleb Rohelise Kooli programmis, rakendab piirideta õpiruumi põhimõtet ning pakub koostöös partneritega lastele pidevalt uudseid õpivõimalusi. Populaarsed on Liivamäel nii õuesõpe, avastusõpe, draamaõpe kui ka robootika. Oma tegemistesse kaasatakse ka kogukonda, näiteks projektiga „Hariv aed“.

Foto: Albert Truuväärt

„Meie lasteaia missiooniks on koostöös parimate partneritega toetada väikeste ja suurte arengut, innustada avastama, looma ja märkama, hoides keskkonda ja väärtustades traditsioone. Selleks on uuenduskuuri läbinud majja loodud suurepärased võimalused ning ka ruumi on majas palju rohkem,“ rõõmustab lasteaia direktor Imbi Pajula. „Peale selle, et oleme saanud lisaruumi kahele rühmale, on meil interaktiivse tahvliga loovustuba, mis rikastab õppe- ja kasvatustööd ning kus saab läbi viia huviringe. Teeme palju tööd eakaaslastest erinevate laste toetamiseks ja nüüd on tugiõpetajal eraldi kabinet, kus tegeleda lisatähelepanu vajavate lastega individuaalselt. Õpetajatele meeldib väga ka uus draamaladu, kus saab hoida etendusteks vajalikke kostüüme ja rekvisiite. Õuealal on aga uued mänguvahendid ja piisav valgustus, et igal aastaajal õues olla.“

Foto: Albert Truuväärt

Lasteaia kaheksast rühmast viis on aiarühmad (sh kaks sobitusrühma) ja kolm sõimerühmad. Sõimerühmad asuvad renoveeritud hoone esimesel ning tavarühmad nii uuenenud osa kui ka juurdeehitise teisel korrusel. Iga rühmaruumi juures on pesuruum ja tualettruum. Kõikide rühmade riietusruumid on hoone esimesel korrusel, mis aitab maja puhtamana hoida. Hoone esimesel korrusel on veel muusikasaal ja loovustuba interaktiivse tahvliga, samuti direktori kabinet. Keldrikorrusel on lisaks draamalaole veel köök, köögipersonali riietus- ja duširuum, laoruumid, pesuruum, triikimistuba ja teised abiruumid. Õpetaja abide tööd hõlbustavad nüüd toiduliftid.

Liivamäe lasteaia hoone projekteeris Conarte OÜ ja ehitas AS Paide MEK, omanikujärelevalvet tegi Telora OÜ. Tööde kogumaksumus ligi 3,7 miljonit eurot. Lasteaed alustas uues majas tööd 10. jaanuaril 2022.

Head Uudised GoodNews