1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MEIE EESTI I Lauri Paeveer aastapäevakõnes: enamik Eesti presidente on seotud Nõmmega
MEIE EESTI I Lauri Paeveer aastapäevakõnes: enamik Eesti presidente on seotud Nõmmega

MEIE EESTI I Lauri Paeveer aastapäevakõnes: enamik Eesti presidente on seotud Nõmmega

Nõmme linnaosa vanem Lauri Paeveer märkis 21. veebruaril peetud pidulikus aastapäevakõnes Estonia kontserdisaalis, et kuuest Eesti senisest presidendist lausa neljal on tihedad seosed Nõmmega.

Lauri Paeveer ütles Estonia kontserdisaalis peetud aastapäevakõnes nõmmelastele, et Eesti kuuest ametis olnud presidendist neli on olnud tihedasti seotud Nõmmega. “Lennart Meri lõpetas Nõmme Gümnaasiumi ning elas siin veel kaua pärast seda. Arnold Rüütel koos abikaasaga on praeguseks juba enam kui kümme aastat Nõmme elanikud. Eelmine president Kersti Kaljulaid tegi aga ajalugu sellega, et ei kolinudki Kadriorgu, vaid jäi presidentuuri ajaks elama hoopis Nõmmele oma kodumajja,” rääkis Lauri Paeveer. “Vähem teada on aga fakt, et ka president Toomas-Hendrik Ilves on põgusalt elanud Nõmmel, Nurme tänaval,” lisas linnaosavanem.

21. veebruaril Estonia kontserdisaalis toimunud Eesti Vabariigi sünnipäevale pühendatud kontserdil esines nõmmelastele Kaunimate Aastate Vennaskond. Pilte ning salvestusi saab vaadata Nõmme linnaosa valitsuse kodulehelt.

Nõmmel on Vabariigi aastapäeva tähistamine sellega alanud ja ka linnaosa suuremad teed on kaunistatud sinimustvalgete lippudega. 1500 paraadlippu on paigaldatud Vabaduse puiestee, Männiku tee, Pärnu maantee, Kadaka puiestee ja Ehitajate tee äärde. 24.veebruar on lipupäev, mil kutsutakse üles ka kõiki nõmmelasi heiskama riigilippu oma koduhoovi.

  • Pidupäeva hommikul oodatakse kõiki Nõmme elanikke Nõmmekate Kogukonna poolt korraldatud lipu heiskamisele ning hommikupiknikule, mis algab kell 07:30 Nõmme mäel Nikolai von Glehni kuju juures. Sõna saavad Ove Sander Nõmme Rahu kogudusest, linnaosavanem Lauri Paeveer ning Nõmme gümnaasiumi direktor Riho Uulma.
  • Täpsema info leiab ürituse Facebooki lehelt.
Head Uudised GoodNews