1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinna Ülikooli koordineerimisel alustas esimene Euroopa Komisjoni talendiprojekt EdTech Talents
Tallinna Ülikooli koordineerimisel alustas esimene Euroopa Komisjoni talendiprojekt EdTech Talents

Tallinna Ülikooli koordineerimisel alustas esimene Euroopa Komisjoni talendiprojekt EdTech Talents

Esimesest juunist alustas tööd Tallinna Ülikooli juhitav rahvusvaheline konsortsium, mis on pühendatud haridustehnoloogia valdkonna teadlaste ja teaduskorralduse ekspertide ettevõtluskoostöö võimekuse tõstmisele.

Euroopa Komisjoni soov on suurendada teadlaste liikuvust sektorite vahel ning ERA Talents projektide kaudu luua selleks võimalusi ja anda eeskuju. Nende eesmärkide saavutamiseks pühendub EdTech Talents projekt eeskätt teadlaste lähetustele ettevõtluspartnerite juurde ning teadmusteenuste väljatöötamisele ja piloteerimisele.

Projekti vastutava täitja õpperobootika vanemteaduri ja haridusinnovatsiooni koostööklastri STEAM4EDU juhi Janika Leoste sõnul on tegemist esimese seda tüüpi projektiga. “Teised ERA Talents taotlusvoorus rahastuse saanud projektid alustavad tegevust alles septembrist, meie asusime tööle juba nüüd. Kokku rahastab Euroopa Komisjon meie tegevust 4 aasta jooksul kokku 3 miljoni euroga. Oleme seadnud ambitsioonikad sihid: soovime, et teadlastest, kes osalevad teadlasvahetustes ja õpivad ägedatelt Euroopa haridustehnoloogia ettevõtetelt, saaksid teadmussiirde eestkõnelejad. Vajame eeskujusid näitamaks, kuidas on võimalik ülikoolide seinte vahel loodud teadmist ellu rakendada ja haridussüsteemi ja ühiskonna heaks tööle rakendada.”

Tallinna Ülikooli ettevõtluskoostöö ja teadmussiirde juhi Aija Sakova sõnul on suur au, et esimest omalaadset ERA Talents konsortsiumi juhib just Tallinna Ülikool ning et see kasvab välja Tallinna Ülikooli jaoks nii oluliselt valdkonnast nagu haridusinnovatsioon ja haridustehnoloogia. “Janika Leoste juhitud rahvusvaheline meeskond on teinud suurepärast tööd konsortsiumi kokkupanemisel ja teadlaste ning teaduskorraldajate mobiilsusplaanide paika sättimisel. Veelgi olulisem on aga see eeskuju ja mõju, mida EdTEch Talents projekt meile näitab: kuidas saab ja kuidas võiks toimuda meie talentide liikumine ülikoolide ja ettevõtete vahel; kuidas loome töökeskkondi ja -tingimusi, mis soodustavad teadusasutuste ja ettevõtete koostoimet ning kuidas toetame teadmuse liikumist moel, mis on väärtusi loov nii ülikooliseinte vahel, ettevõtluskeskkonnas kui ka ühiskonnas laiemalt.”

  • EdTech Talents projekt tegutseb konsortsiumipõhiselt nelikheeliksi põhimõttel ning sellesse on kaasatud nii ülikoolid, ettevõtted kui ka poliitikakujundad ja kodanikuühiskond. Konsortsiumi juhib Tallinna Ülikool ja selles osalevad Johannes Kepleri ülikool Linzis Austriast, Juan Rey Carlos ülikool Hispaaniast ja Bielefeldi Ülikool Saksamaalt. Ettevõtetest on kaasatud BLINC (Blended Learning Institutions Cooperative) Saksamaalt, Lurtis Rules SL Hispaaniast ja Mathearena GMBH Saksamaalt, samuti EdTech ettevõtete katusorganisatsioonid Eestist, Serbiast ning Ungarist. Lisaks on assotsieerunud partnerina kaasatud Obuda Ülikool Ungarist.
Head Uudised GoodNews