1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Marko Mihkelson sõidab täna visiidile Usbekistani
Marko Mihkelson sõidab täna visiidile Usbekistani

Marko Mihkelson sõidab täna visiidile Usbekistani

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson sõidab täna koos oma Läti kolleegi Rihards Kolsiga visiidile Usbekistani, et vaadelda sealseid presidendivalimisi ja kohtuda riigijuhtidega.

Mihkelsoni sõnul on Usbekistan oluline riik strateegilise tähtsusega regioonis, mida mõjutavad nii Hiina ja Venemaa huvid kui ka sündmused Afganistanis. „Stabiilsus Kesk-Aasias on ka Eesti julgeoleku huvides,“ ütles ta.

Komisjonide juhid soovivad saada pühapäevast teisipäevani kestval visiidil ülevaate riigi hetkeolukorrast ning poliitilistest ja majanduslikest arengutest. Mihkelson ja Kols kohtuvad Taškendis Usbekistani parlamendi ülemkoja aseesimehe Sodiq Safoevi, alamkoja aseesimehe Akmal Saidovi, välisministri Bahtiyor Saidovi ning kõrghariduse ja innovatsiooni ministri Ibrohim Abdurakhmanoviga. Samuti on neil kavas kohtumised investeeringute, tööstus- ja kaubandusministri Laziz Kudratovi ja transpordiministri Ilkhom Makhkamoviga.

Lisaks plaanivad Mihkelson ja Kols kohtuda presidendi juures tegutseva strateegiliste ja piirkondlike uuringute keskuse ning rahvusvahelise Kesk-Aasia instituudi juhtidega. Komisjonide esimeestel on kavas kohtumine ka Usbekistani presidendi Afganistani eriesindaja ja Taškendi linnapeaga.

Head Uudised GoodNews