1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Teletorni ehib pühapäeval enam kui tuhande fotoga rahvuslipp
Tallinna Teletorni ehib pühapäeval enam kui tuhande fotoga rahvuslipp

Tallinna Teletorni ehib pühapäeval enam kui tuhande fotoga rahvuslipp

Pühapäeval toimub juba 12. korda Tallinna Teletorni perepäev, mida korraldatakse koostöös Pirita Linnaosa Valitsuse ja Kaitseliidu Tallinna maleva Kalevi malevkonnaga. Üritus on pühendatud Eesti taasiseseisvumise 32. aastapäevale ja sel puhul heisatakse teletornis esmakordselt 18×7-meetrine lipp Vabaduse värvid”, kuhu on koondatud 1136 inimese lipuvärvides fotod. Lipu paigaldamise korraldab Kaitseministeerium.

“Selle aasta perepäeval tahame rohkem esile tuua siseturvalisuse teemat,” ütles teletorni juhataja Jüri Kriisemann. “Vanglateenistus tutvustab teenistuskoerte tegemisi ning Politsei- ja Piirivalveameti kriminalistid oma töövahendeid. Üle mitme aasta on üritusel taas esindatud meie NATO liitlaste tehnika Suurbritanniast ja Prantsusmaalt. Britid esitlevad Panther, Foxhound ja Mastiff ning prantslased AMX 10 RCR ja Griffon masinaid,” lisas Kriisemann.

Lisaks eelpool nimetatutele on esindatud Küberväejuhatuse strateegilise kommunikatsiooni keskus, Kaitseressursside Amet, Eesti Nato Ühing, Noored Kotkad, Kodutütred, Naiskodukaitse, Päästeamet ja demineerimiskeskus, Eesti Punane Rist, Naabrivalve ja MTÜ Militarist.

Perepäeva avaesinejaks kell 12.20 on Kaitseliidu Tallinna maleva orkester. 14.00 esineb Pirita päevakeskuse seeniortantsijate grupp Merelaine. 15.30 toimub Kaitseliidu näidislahing.

“20. august on olnud eestlaste jaoks austamist väärt kuupäev ning kuna teletornis toimusid selle päevaga seotud olulised sündmused, siis tähistame just siin vabariigi taasiseseisvumise päeva. Pirita tähistab ühtlasi linnaosana tänavu oma 30. aastapäeva ning perepäev on kindlasti üks olulisi üritusi meie kohalikus kultuurikalendris, ütles Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit.

Kell 16.45 tunnustatakse Pirita kaunimate aedade konkursi võitjaid ning perepäeva peaesinejaks kell 17.00 on Karl-Erik Taukar Band.

Lisaatraktsioonideks on kiiking, güroskoop, batuut, ronimissein, tõukside õppesõidurada ja jalgpalli märklaud. Kehakinnitust pakuvad toidutänaval erinevad magusa ja soolase pakkujad.

  • Õuealal toimuvad üritused on osalejatele tasuta.
Head Uudised GoodNews