1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riigipea võttis vastu Prantsusmaa, Mehhiko, Bangladeshi ja Bahreini suursaadiku volikirjad
Riigipea võttis vastu Prantsusmaa, Mehhiko, Bangladeshi ja Bahreini suursaadiku volikirjad

Riigipea võttis vastu Prantsusmaa, Mehhiko, Bangladeshi ja Bahreini suursaadiku volikirjad

President Alar Karis võttis Kadriorus vastu Prantsuse Vabariigi suursaadiku Emmanuel Mignot’, Mehhiko Ühendriikide suursaadiku Enrique Rojo Steini, Bangladeshi Rahvavabariigi suursaadiku A.K.M. Shahidul Karimi ning Bahreini Kuningriigi suursaadiku Abdulla Abdullatif Abdulla volikirjad.

Volikirju vastu võttes kõneles president Karis suursaadikutega nende riikide ja Eesti kahepoolse suhete tihendamisest majandus- ja kaubandussuhete ning digikoostöö vallas. Kohtumisel Prantsusmaa suursaadikuga tõi riigipea välja tiheda kaitsekoostöö, mida Eesti hindab väga kõrgelt.

Olukord Ukrainas ja Venemaa agressioonisõja globaalsed mõjud olid samuti riigipea kohtumistel ühe peamise fookusteemana esil. “Venemaa agressioon ei ole ainult Euroopa probleem – sellel on otsesed ja pikaajalised negatiivsed tagajärjed kogu reeglitepõhisele rahvusvahelisele korrale,” sõnas president Karis. Ta kinnitas, et Eesti ei väsi Ukrainat toetamast ja aitab ukrainlasi riigi ülesehitustöödes juba praegu.

Samuti räägiti koostööst rahvusvahelistes organisatsioonides, aga ka kliimamuutuste mõjust ja keskkonnaga seotud probleemidest, samuti vajadusest energiaallikaid mitmekesistada.

  • Prantsusmaa suursaadik resideerib Tallinnas ja Mehhiko suursaadik Helsingis. Bangladeshi ja Bahreini suursaadikud resideerivad vastavalt Kopenhaagenis ja Berliinis.
Head Uudised GoodNews