1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Karis kohtumisel Gruusia riigipeaga: soovime Gruusiale edukat teed Euroopa Liitu
President Karis kohtumisel Gruusia riigipeaga: soovime Gruusiale edukat teed Euroopa Liitu

President Karis kohtumisel Gruusia riigipeaga: soovime Gruusiale edukat teed Euroopa Liitu

President Alar Karis kinnitas Kadriorus kohtumisel Gruusia riigipea Salome Zurabišviliga Eesti toetust Gruusiale Euroopa Liiduga lõimumise teel ja innustas selleks reformidega jätkama.

“Eesti soovib, et Gruusiat saadaks edu Euroopa Liidu suunalisel reformiteel ning oleme oma kogemusega valmis teie riiki toetama. Eesolevad nädalad on olulised Gruusia teel Euroopa Liidu kandidaadistaatuse suunas ja Euroopa Komisjoni seatud kriteeriumite täitmisel. Selleks peab Gruusia näitama kõigil tasanditel oma sihikindlust sõnade, aga eriti tegudega,” ütles president Karis kohtumisel Gruusia presidendiga.

“Eesti kogemus kinnitab, et kindlasti on üks edu võti Euroopa Liidule läheneva riigi poliitilise juhtkonna ühtne, koordineeritud ja üksteisest lugupidav tegutsemine. Meie puhul tegutses president, parlamendi juhtkond ja valitsus ühtse meeskonnana selle eesmärgi nimel,” meenutas Eesti riigipea.

Gruusia presidendi visiit on hea toetus Gruusia rahva enamuse püüdlusele saavutada veel sel aastal kandidaadistaatus Euroopa Liiduga lõimumiseks.

  • Eesti ja Gruusia riigipea rääkisid veel julgeolekuolukorrast regioonis, Venemaa alustatud agressioonisõjast Ukraina vastu ja arengutest Gruusias.
  • Presidendid kõnelesid samuti Eesti ja Gruusia suhetest.
Head Uudised GoodNews