1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Lidl seab uued standardid värske vee vastustustundlikule kasutusele puu- ja köögiviljakasvatuses
Lidl seab uued standardid värske vee vastustustundlikule kasutusele puu- ja köögiviljakasvatuses

Lidl seab uued standardid värske vee vastustustundlikule kasutusele puu- ja köögiviljakasvatuses

Lidl on pühendunud põllumajanduses säästvale veekasutamisele – 2026. aasta veebruariks on jaemüüjal 100 protsenti üheksast kõrge riskitasemega riigist (sealhulgas Hispaania, Egiptus, Kreeka ja Itaalia) pärit puu- ja köögiviljasortiment sertifitseeritud vastavalt rahvusvaheliselt tunnustatud veestandarditele. Ressursside säästmine on üks kuuest Lidli rahvusvahelise jätkusuutlikkuse strateegia “Parem homne” fookusteemast.

Hiljutised laastavad põuad ja üleujutused näitavad, kui oluline on kasutada vett väärtuslikku ressursina ja vastutustundlikul viisil. Toiduainetööstusel on siinkohal täita väga oluline roll, sest põllumajandus vastutab 70 protsendi ülemaailmse veetarbimise eest. Seetõttu on Lidl koos oma tarneahela partneritega pühendunud vee vastutustundlikule kasutamisele.

Lidli on seadnud eesmärgiks, et 2026. aasta veebruariks peab 100 protsenti kõrge riskiga riikide puu- ja köögiviljatootjatest olema sertifitseeritud tunnustatud veestandardite järgi. WWF-i veeriskifiltri abil on Lidl keskendunud üheksale veeriskiga riigile: Hispaania, Itaalia, Kreeka, Portugal, Egiptus, Maroko, Iisrael, Tšiili ja Lõuna-Aafrika Vabariik.

“Tahame oma veestrateegiaga, millele on pühendunud kõik 31 riiki, kus Lidli kauplused on, seada jaekaubandusvaldkonnale uued säästva veemajanduse standardid,” selgitab Lidl Eesti kommunikatsioonijuht Katrin Seppel. “Ostes toitu, mille kasvatamiseks kulub palju vett, on meil eriline vastutus ja roll teerajajana. Oleme veendunud, et meie jõupingutused puu- ja köögiviljakasvatuse vallas võivad anda väärtusliku panuse veevarude pikaajalisesse kaitsesse kogu maailmas.

  • Standardi rakendamisel toetab Lidl juba varem tunnustatud algatusi ja samal ajal seab säästvatele tootmistavadele miinimumstandardid seoses vee vastutustundliku kasutamisega. Lidl juhindub Basket of Water from the Sustainability Initiative Fruit & Vegetables veestandarditest. See hõlmab standardit GlobalG.AP SPRING (“Sustainable Program for Irrigation and Groundwater Use”), mis sisaldab mitmeid kriteeriume farmide säästva veemajanduse hindamiseks. Lisaks toetab Lidl initsiatiivi Alliance for Water liikmena mitmeid ühisprojekte kõrge veeriskiga vesikondades.
Head Uudised GoodNews