1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Laupäeval toimub Tartumaal kümnes kogupere kalapüügivõistlus
Laupäeval toimub Tartumaal kümnes kogupere kalapüügivõistlus

Laupäeval toimub Tartumaal kümnes kogupere kalapüügivõistlus

Juba 10. korda kogunevad harrastuskalastajad Tartumaale Kaiavere järvele, et võtta mõõtu suurima kala püüdmises ja kiireimas jääaukude puurimises.

Ürituse peakorraldaja Mart Toots: “Hõbekala festivaliga oleme elavdanud kohalikku kogukonna-, kultuuri- ja spordielu. Igal aastal on Hõbekala püüdmas käinud sadu kalastajaid ja nagu ikka on oodatud nii vilunud kui täitsa algajad kalastushuvilised. Möödunud aasta võidutiim tõmbas järvest lausa 16 kilo saaki. Püütud kalad on võimalik annetada Elistvere loomapargile.”

Hõbekala festivaliga oleme elavdanud kohalikku kogukonna-, kultuuri- ja spordielu. Igal aastal on Hõbekala püüdmas käinud sadu kalastajaid ja nagu ikka on oodatud nii vilunud kui täitsa algajad kalastushuvilised.

Festivali kaaskorraldaja Kajar Lember: “Juubelifestivalil on 30 toetajat ja auhinnafond on väga helde – rikkalikud auhinnad on välja pandud nii meeste, naiste, noorte kui ka võistkondlikus arvestuses. Eriti oodatud on osalema perevõistkonnad, kelle vahel loositakse kogu suveks tasuta Vudila mängumaa ja veepargi külastus.”

Sel aastal on sündmuse peasponsoriks OÜ Lemmik Mees, kes on välja pannud kümblustünni, mille väärtusteks on 1900 eurot ja mis läheb loosi kõigi võistlusel osalejate vahel. Lisaks antakse sel aastal Hõbekala festivalil eriauhind suurima kala püüdjale, stiilseimale kalastajale ja – võistkonnale. Võistlus toimub eripüügiloa alusel, seega pole võistlejatel vaja eraldi omandada kalapüügiõigust.

Korraldajad lisavad, et ohutus on korraldajatele väga oluline ja osa programmist on ka päästjate poolne veeohutustehnikate tutvustamine. Selleaastased jääolud Kaiavere järvel on korduvalt testitud ja jää paksus tänahommikusel mõõtmisel oli 38 sentimeetrit.

  • Programm ja võistluse juhend on leitav SIIT.
Head Uudised GoodNews