1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti suurim koolitoitlustaja toob sööklatesse kuulsuste lemmikretseptid
Eesti suurim koolitoitlustaja toob sööklatesse kuulsuste lemmikretseptid

Eesti suurim koolitoitlustaja toob sööklatesse kuulsuste lemmikretseptid

Alates tänasest pakutakse Daily koolisööklates üle Eesti tuntud eestlaste lemmikretseptide järgi valmistatud lõunat. Viie nädala jooksul pakutakse õpilastele korvpallur Kristjan Kitsingu bolognese kastet, meisterkokkade Revo Türki Ungari kanarooga ja Peep Petersoni kalapastat, lauljanna Johanna Eendra kohupiima leivapuru magustoitu ning telesaatejuhi Robert Rooli tomatist frikadellisuppi.

Projekt „Tähed taldrikus“ toimub Daily koolisööklates juba kuuendat aastat. Tänavu löövad projektis kaasa oma valdkonna talendid, kes peavad lugu mitmekülgsest ja maitsvast toidust.

„Sel aastal oleme projekti raames keskendunud väga palju just klassikalistele ja tuntud maitsetele, mis on saanud meie tähtede abil juurde mõne põneva nüansi,“ rääkis Baltic Restaurants Estonia turundusjuht Tiiu Endrikson. „Koostöös tänavuste kuulsustega oleme kokku saanud menüü, mis toob koolisööklasse nii uued kui ka kodused ja tuttavad maitsed.“

Sel aastal oleme projekti raames keskendunud väga palju just klassikalistele ja tuntud maitsetele, mis on saanud meie tähtede abil juurde mõne põneva nüansi.

Endriksoni sõnul on projekt sööjate hulgas alati väga hästi vastu võetud ning pakutud toite kõrgelt hinnatud. „Tähtede erimenüüd on õpilaste seas alati menukad ja neid süüakse meeleldi. Seda on hea tõdeda, sest just läbi koolitoidu saame lastele tutvustada uusi ja põnevaid maitseid ning taasavastada klassikalisi toite. Nii mõnigi varasemate aastate staaride retsept on jäänud meil hiljem ka koolikokkade retseptikogusse,“ sõnas Endrikson.

  • Tänavune „Tähed taldrikus“ kampaania leiab aset viie nädala jooksul, 18. märtsist 19. aprillini ning igal kampaanianädalal on koolitoidu menüüs ühe kuulsa eestimaalase lemmiktoidud.
  • Kampaania avanädalal, 18.-22. märtsil pakutakse korvpallur Kristjan Kitsingu bologense kastet, küpsetatud karrist kanakintsuliha, frikadellisuppi ja kohupiimavahtu kisselliga.
  • 25.-29. märtsini on koolisööklates Masterchefist tuntud kodukoka Revo Türki retseptid: Ungari kanaroog, koogivilja-kikerherne pajaroog, Gruusiapärane hartšoo kanalihaga, tomati-läätsesupp ja puuviljamagustoit kohupiimaga.
  • Aprilli esimesel nädalal, 1. aprillist 5. aprillini pakutakse meisterkoka, endise tervise- ja tööministri Peep Petersoni retseptide põhjal loodud menüüd: kartuli-zuccini kreemsuppi kanalihaga, tomatist kalapastat ja marja-jogurtidesserti müsliga.
  • Lauljanna Johanna Eendra lemmikroogi saab maitsta 8.-12. aprillil ning nendeks on läätsesupp kanalihaga, röstitud köögiviljarisoto kanaga ja kohupiima leivapuru magustoit apelsiniga.
  • „Tähed taldrikus“ kampaania lõpetavad 15.-19. aprillini armastatud telesaatejuhi Robert Rooli retseptid ning õpilastele pakutakse tomatist frikadellisuppi, kana magushapus kastmes ning kamavahtu moosiga.
Head Uudised GoodNews