1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TalTech korraldab korraga kolme suurkonverentsi arvutiteaduse lähemast ja kaugemast tulevikust
TalTech korraldab korraga kolme suurkonverentsi arvutiteaduse lähemast ja kaugemast tulevikust

TalTech korraldab korraga kolme suurkonverentsi arvutiteaduse lähemast ja kaugemast tulevikust

Alates eilsest täitus Tallinna kesklinn nädalaks maailma parimate arvutiteadlastega, nimelt korraldab Tallinna Tehnikaülikool kolme maailma tuntuimat ja mainekaimat matemaatika ja tarkvarateaduse konverentsi.

Nendeks on:

  • 51. rahvusvaheline automaatide, keelte ja programmeerimise kollokvium
  • 39. sümpoosium loogikast arvutiteaduses
  • 9. rahvusvaheline konverents formaalsetest struktuuridest arvutustes ja tõestustes

Siia tuleb üle 450 akadeemiku maailma tippülikoolidest, alates MIT-st kuni Cambridge’i ülikoolini. Konverentsid algavad kahe intensiivse töötoapäevaga, millele järgneb nädal, kus arvutiteadlased ja matemaatikud esitlevad oma uurimistööd.

Tippteadlased üle maailma tulevad siia, et esitleda oma uusimaid avastusi ja arutada, kuhu teadustöö selles valdkonnas liigub. Konverentsi juhataja ja TalTechi IT-professor Pawel Sobocinski sõnul on konverentsid pühendatud matemaatilise loogika rakenduste ja algoritmide viimaste uurimistulemuste esitlemisele. “Mõned tipphetked hõlmavad põnevaid arenguid kvantarvutuses ja tõenäosuslikus programmeerimises,” ütles ta.

Tippteadlased üle maailma tulevad siia, et esitleda oma uusimaid avastusi ja arutada, kuhu teadustöö selles valdkonnas liigub.

Konverentside 12 peaesineja hulgas on ka Oxfordi ülikooli professor Edith Elkind, kellel on lisaks erakordselt edukale akadeemilisele karjäärile ka Eesti juured. Eestis sündinud teadlase konverentsiettekanne keskendub õiglusele kollektiivses otsustamises.

Kuigi TalTechil on suur au olla selle aasta peamine korraldaja, toimuvad ühiskonverentsid Tallinna Ülikooli kesklinnas asuvates ruumides. Konverentsi korraldavad professorid Pawel Sobocinski ja Niccolo Veltri TalTechist. Konverentsi toimumist toetavad EAS ja Tallinna linn.

  • Üle 450 osaleja 35 riigist ja kõikidelt kontinentidelt
  • 256 ettekannet
  • 14 töötuba
  • 5 mainekat auhinnatseremooniat

Konverentsi toetavad KredEx ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ning Tallinna linn

Head Uudised GoodNews