1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis osaleb koos Läti ja Leedu riigipeaga Moldova iseseisvuspäeva tähistamisel
President Karis osaleb koos Läti ja Leedu riigipeaga Moldova iseseisvuspäeva tähistamisel

President Karis osaleb koos Läti ja Leedu riigipeaga Moldova iseseisvuspäeva tähistamisel

President Alar Karis on täna koos Läti presidendi Edgars Rinkēvičsi ja Leedu presidendi Gitanas Nausėdaga Moldova presidendi Maia Sandu kutsel ühisvisiidil Chişinăus, kus nad avaldavad toetust Euroopa Liiduga liitumisele ja osalevad Moldova iseseisvuspäeva tähistamisel.

Kolme presidendi ühisvisiit Moldovasse rõhutab solidaarsust ning toetust Moldova Euroopa Liiduga liitumise teekonnale. „Moldova on teinud märkimisväärset tööd reformide elluviimisel ja oma inimestele parema tuleviku ehitamisel. Vähem kui kahe kuu pärast teeb iga Moldova kodanik referendumil otsuse oma riigi tuleviku üle. Seisime meiegi samal ristteel 21 aastat tagasi. Otsustasime toona Euroopa Liidu liikmeks saada ja mitte olla osa hallist eikellegimaast,“ ütles president Karis. „Oleme valmis Moldovat tema Euroopa Liidu teel igati toetama ning jagama oma kogemusi.“

Moldova on teinud märkimisväärset tööd reformide elluviimisel ja oma inimestele parema tuleviku ehitamisel. Vähem kui kahe kuu pärast teeb iga Moldova kodanik referendumil otsuse oma riigi tuleviku üle.

Balti presidendid kohtuvad Moldova peaministriga Dorin Receaniga. Kohtumise keskmes on Moldova jätkuv areng ja edu Euroopa Liidu liikmeks saamise teel. „See on oluline mitte ainult Moldovale, vaid kogu piirkonna stabiilsusele ja arengule,“ sõnas Eesti riigipea. Kohtumise lõpus allkirjastavad presidendid ühisdeklaratsiooni, mis toetab Moldova püüdlusi teel Euroopa Liitu.

Pärast kohtumist annavad Balti riikide presidendid ühise pressikonverentsi. Eesti, Läti, Leedu presidendid asetavad lilled Moldova vabadussamba jalamile, annavad ühise intervjuu telekanalile Moldova 1 TV Channel ning esinevad tervitusega Moldova rahvale iseseisvuspäevale pühendatud kontserdil.

Riigipea jõuab Eestisse tagasi teisipäeva hilisõhtul.

Head Uudised GoodNews