1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rahvuste päeval lehvib sinimustvalge
Rahvuste päeval lehvib sinimustvalge

Rahvuste päeval lehvib sinimustvalge

Kultuuririkkuse aasta toimkond kutsub tähistama Eestimaa rahvuste päeva. Heisakem Eesti lipp ja riietugem rahvariietesse või täiendagem oma riietust rahvuslike elementidega.

24. septembril peetav tähtpäev on pühendatud eesti ja teiste Eestis elavate rahvuste kogukondadele. Tänavu kultuuririkkuse aastal on meil kõigil võimalus tähistada rahvuste päeva varasemalt suuremalt – heisata sinimustvalge oma kodus, kontoris või mujal, riietuda rahvariietesse või täiendada oma riietust rahvuslike elementidega ning osaleda erinevatel üritustel igas maakonnas.

Tänavu kultuuririkkuse aastal on meil kõigil võimalus tähistada rahvuste päeva varasemalt suuremalt – heisata sinimustvalge oma kodus, kontoris või mujal, riietuda rahvariietesse või täiendada oma riietust rahvuslike elementidega ning osaleda erinevatel üritustel igas maakonnas.

Rahvuste päeva programmis on nii traditsioonilisi sündmusi kui ka täiesti uusi algatusi igas maakonnas, kus on võimalik tasuta osa saada nii eesti kui ka teiste rahvuste kogukondade kultuurist.

Rahvuste päevale pühendatud programm 14. – 30. septembrini on valminud koostöös Eestimaa Rahvuste Ühenduse, Eesti Rahvakultuuri Keskuse, Eesti Kultuuriseltside Ühenduse, Tallinna Kultuuri- ja Spordiameti ning erinevate rahvuste kultuuriseltsidega.

Rahvuste päeva programmi leiab kultuuririkkuse aasta veebilehelt.

  • Kultuuririkkuse aasta on teema-aasta, mis toimub tänavu Kultuuriministeeriumi ja Integratsiooni Sihtasutuse eestvedamisel eesmärgiga tähistada eesti ning teiste Eestis elavate rahvaste kultuuride mitmekesisust.
  • Eestimaa Rahvuste Ühendus jätkab 24. septembril 1988 kogunenud ja Eesti iseseisvuse taastamist toetanud I Eestimaa Rahvuste Foorumi tööd. Ühenduse ettepanekul kuulutas 24. septembri rahvuste päevaks tolleaegne rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo.
Head Uudised GoodNews