1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Merepäästevõistluse võitis Kärdla jaoskonna meeskond
FOTOD I Merepäästevõistluse võitis Kärdla jaoskonna meeskond

FOTOD I Merepäästevõistluse võitis Kärdla jaoskonna meeskond

27. oktoobril toimusid Viinistul Eesti 9. merepäästevõistlused, kus pandi proovile kutseliste ja vabatahtlike merepäästjate oskused kriitilistes olukordades. Võistluse esikoha sai Kärdla jaoskonna meeskond, teise koha teenis Narva kordoni meeskond ja kolmas koht läks Lääne prefektuuri operatiivkeskuse võistlejatele.

Foto: Reelika Riimand, PPA

Võistluste peakorraldaja, PPA mereturvalisuse grupi arendusekspert Kristo Kotkas ütles, et võistlused ei ole pelgalt oskuste proovile panek, vaid ka õppimisvõimalus, kus merepäästjad saavad harjutada reaalseid stsenaariume, mis võivad merel toimuda. „Tänavu toimusid võistlused päev enne Estonia laevahuku 30ndat mälestuspäeva. See traagiline sündmus tuletab meelde, kui oluline on oskuslik ja kiire tegutsemine kõigi merel hätta sattunud inimeste abistamiseks, olgu päästjateks kutselised või vabatahtlikud. Võistluspäeva soosis ka vihmane ilm ja tormine Läänemeri – just sellistes ilmastikutingimustes merel õnnetused tihti juhtuvad ning võistkonnad said väljakutseid lahendada väga realistlikes oludes,“ lisas Kotkas.

Võistluspäeva soosis ka vihmane ilm ja tormine Läänemeri – just sellistes ilmastikutingimustes merel õnnetused tihti juhtuvad ning võistkonnad said väljakutseid lahendada väga realistlikes oludes.

Foto: Reelika Riimand, PPA

Võistlustest võttis osa 15 võistkonda PPAst, Päästeametist, mereväest ja vabatahtlikest merepääste ühingutest.

Foto: Reelika Riimand, PPA

Kokku oli 16 võistlusala, kus tuli näiteks veest päästa abivajaja või anda viga saanud inimesele esmaabi. Samuti kontrolliti võistkondade navigeerimise ja madalvee otsingu oskust.

Foto: Reelika Riimand, PPA

Võistkondadel tuli appi minna ka veespordiõnnetusse sattunud inimestele ja uppuvale veesõidukile.

Foto: Reelika Riimand, PPA

Lisaks valiti osalejate seast parim meeskonnajuht, kelleks osutus Arles Pertman Narva kordonist ja ergutusauhinna sai MTÜ Peipsiääre Järvepääste, kelle puhul hinnati nende aktiivsust ja motiveeritust.

  • Parima vabatahtliku merepäästeühingu tunnustuse sai Tilgu Merepääste Selts.
Head Uudised GoodNews