1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tänavu valmiva Hampton by Hilton hotell arhitekt Tõnu Tarbe: meile on oluline avatud alal luua side möödunuga
Tänavu valmiva Hampton by Hilton hotell arhitekt Tõnu Tarbe: meile on oluline avatud alal luua side möödunuga

Tänavu valmiva Hampton by Hilton hotell arhitekt Tõnu Tarbe: meile on oluline avatud alal luua side möödunuga

Kunagise kino Eha asemele Tartu maantee 49 kerkiv Hampton by Hilton Tallinn hotell annab esimest korda pilguheit​e sellele, millised saavad olema sel aastal külastajatele avatavad moodsad hotellitoad. Sel nädalal pandi hoone fassaadile pidulikult Hampton by Hilton silt. Tartu maantee ja Jakobsoni tänava nurgale rajatav hotell on peamiselt viiekorruseline ja osaliselt kuuekorruseline hoone, milles on 184 tuba. Hotelli ehitab Merko Ehitus Eesti.

„Hoone on esindusliku, keskkonda sulanduva arhitektuurikeelega, välisviimistluseks on Eestis vähe kasutatud graafilise betooniga fassaadilahendus,“ ütles hoone arhitekt Tõnis Tarbe. „Esimesel korrusel paiknevad restoran, ooteala ning konverentsiruumid on avatud kasutamiseks ka linnaelanikele. Meile on oluline avatud alal luua side möödunuga – sel kohal asunud puithoone oli president Lennart Meri sünnikodu ning Marie Underi eluase, kuhu kogunesid ajastu suurkujud ning tegutses kirjandusrühmitus Siuru. See hoone aga lammutati seoses kino Eha rajamisega 1980. aastal Moskva olümpiamängude ehituskavade realiseerimisega.“

Meile on oluline avatud alal luua side möödunuga – sel kohal asunud puithoone oli president Lennart Meri sünnikodu ning Marie Underi eluase, kuhu kogunesid ajastu suurkujud ning tegutses kirjandusrühmitus Siuru.

Hampton by Hiltoni hotelli sisearhitektide Rytis Ćimkus ja Agne Kirsliené sõnul ei saanud nad sisearhitektuuri loomisel mööda vaadata projekti rikkalikust kunstilisest kontekstist. „Hotelli kujunduse väljatöötamisel ammutasime inspiratsiooni Siuru raamatukaantel ja illustratsioonidel kasutatud visuaalidest. Fuajee suured vitriinaknad ajendasid valima võtmeelemendiks vitraažid. Otsisime konkreetselt elavaid vitraaži näiteid ja kutsusime klaasikunstniku Guoda Kvietinskaitė hotelli jaoks looma originaalseid teoseid, mis peegeldavad ajalugu. Hilton kiitis kontseptsiooni heaks ja viie aastaga said visandid muudetud tegelikeks kunstiteosteks, mis on nüüd paigaldamiseks valmis,“ ütles Rytis Ćimkus.

Foto: Balt-A arhitektuuribüroo
  • Hilton on üks maailma tuntumaid hotellibrände, millel on üle 7500 hotelli 126 riigis üle maailma.
  • Hamptoni külastajaskond koosneb peamiselt keskastme juhtidest, ärireisijatest, turistidest ja lastega peredest, kes hindavad hotellide suurepäraseid asukohti ja mõistlikke hindu.
  • Hotellikett rõhutab mugavust ja kaasaegset disaini, pakkudes kvaliteetseid teenuseid ning atraktiivset Hilton Honors püsikliendiprogrammi. Hommikusöök on alati Hampton by Hiltonis hinna sees.

Esimest Hampton by Hilton hotelli Eestis hakkab opereerima Apex Alliance Hotel Management. Ettevõte opereerib 20 rahvusvahelise brändiga hotelli Lätis, Leedus, Poolas ja Rumeenias, Itaalias ja Shveitsis, millest neli on Hampton by Hilton hotellid Tallinnas, Riias, Krakowis ja Veneetsias.

Head Uudised GoodNews