1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži õppurid pööravad täna tähelepanu helkuri kandmise olulisusele
Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži õppurid pööravad täna tähelepanu helkuri kandmise olulisusele

Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži õppurid pööravad täna tähelepanu helkuri kandmise olulisusele

Täna korraldavad Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži õppurid aktsiooni, et juhtida inimeste tähelepanu helkuri kandmise vajadusele. Aktsioon toimub kolmes linnas – Tallinnas, Pärnus ja Narvas – koostöös abipolitseinike, piirkonnapolitseinike ja kohaliku omavalitsuse liikmetega.

“Otsustasime selle aktsiooni korraldada, kuna olen oma töös abipolitseinikuna ning nüüd politsei õpingute ajal praktikal käies näinud, et inimeste teadlikkus helkuri kandmisest on endiselt madal. Soovin, et inimesed mõistaksid, kui suure mõjuga on tegelikult helkuri kandmine,“ selgitab projekti eestvedaja Sander Issajev. „Kui suudame kasvõi ühe elu päästa, on meie töö korda läinud,” lisab Issajev.

Otsustasime selle aktsiooni korraldada, kuna olen oma töös abipolitseinikuna ning nüüd politsei õpingute ajal praktikal käies näinud, et inimeste teadlikkus helkuri kandmisest on endiselt madal. Soovin, et inimesed mõistaksid, kui suure mõjuga on tegelikult helkuri kandmine.

Tegevused toimuvad kolmes piirkonnas, kus Sisekaitseakadeemia õppekeskused asuvad:

Pärnus

  • 7.30-8.20 Paikuse Põhikool
  • 17.20-18.20 Pärnu bussijaam ja lähiümbrus

Narvas

  • 17.30-18.30 Kesklinna lähiümbrus

Tallinnas

  • 7.30-8.05 Pirita Majandusgümnaasium
  • 8.20-9.00 Merivälja põhikool
  • 16.00-17.00 Pirita keskus

Kõigis asukohtades jagatakse infot helkuri kandmise vajalikkusest ja kellel helkur puudu, saab endale elupäästva helkuri. Lisaks helkurite jagamisele kaunistatakse ka erinevates asukohtades puud helkuritega, et möödujatel oleks hiljem võimalik helkur puu otsast võtta ja endale külge riputada.

Aktsiooni eesmärk on tõsta teadlikkust helkuri kandmise vajalikkusest. Helkur on lihtne, kuid eluliselt oluline vahend, mis võib päästa elusid, muutes inimesed pimedal ajal autojuhtidele paremini nähtavaks. Helkurita kõndiv jalakäija on lähitulede valguses nähtav alles 30 meetri kauguselt, mis annab autojuhile reageerimiseks väga vähe aega. Õnneks saab enda nähtavust kvaliteetset helkurit kandes oluliselt parandada — nii on inimene lähitulede valguses nähtav juba 130 meetri pealt ja kaugtulede valguses koguni 300 meetri kauguselt.

Helkur on lihtne, kuid eluliselt oluline vahend, mis võib päästa elusid, muutes inimesed pimedal ajal autojuhtidele paremini nähtavaks.

Sisekaitseakadeemia valmistab nii kutsehariduse, rakenduskõrghariduse kui ka magistrihariduse tasemel ette päästjaid ja päästekorraldajaid, politseinikke ja piirivalvureid, vanglatöötajaid, maksu- ja tolliametnikke ning sisejulgeolekuvaldkonna tippspetsialiste.

Head Uudised GoodNews